0
Posted 09/03/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Year of the X-Men update

Er valt veel informatie te vinden over Marvel haar “Year of the X-Men” maar uiteindelijk komt het op niet veel neer. Ze hypen dat ze veel gaan onthullen en laten uiteindelijk maar weten wie wat schrijft en wie dat het dan zal tekenen. Ook vind ik persoonlijk hun keuze van personages die ze naar de voorgrond gaan schuiven ronduit ludiek. Ze zijn namelijk niet bepaald de meest interessante personages uit de ontelbare mutanten die het X-Men wereldje kent!

In een Fear Itself tie-in verhaal voor Uncanny X-Men krijgen ze te maken met een nieuwe Juggernaut. Deze bruut zal naar San Francisco komen en de fragiele vrede die daar heerst in stukken slaan. Kieron Gillen (Generation Hope, Second Coming) beschrijft Juggernaut en zijn reden om het personage te gebruiken als volgt: “Juggernaut is somebody who’s the avatar of a god, and now he’s essentially become an avatar twice. That’s just an enormous, seismic thing. Even as a kid, Juggernaut was always one of those simple, shark-like concepts, and I’ve always wanted to explore the idea that something unstoppable is scary… It’s a disaster movie situation – it’s a tidal wave; it’s an earthquake.” Volgens hem is Jugsy zo angstaanjagend omdat hij een mythische bedreiging vormt terwijl ik gewoon altijd dacht dat hij een idiote helm draagt en niet gestopt kan worden. Deze nieuwe incarnatie van het personage is, zoals gezien op de teaserafbeelding, waarschijnlijk Colossus en niet de tamelijk heldhaftige Juggernaut die momenteel optrekt met de Thunderbolts. Maar hoe de twee in verband staan met elkaar zou volgens Gillen nog onthuld worden. Met andere woorden: weer veel cryptische Marvel marketing propaganda omdat de uiteindelijke onthulling mogelijk te teleurstellend of voorspelbaar zal zijn.

Wat mij wel redelijk interessant lijkt is dat, op het teaser afgaande, Colossus de idiote helm van Juggernaut zal gaan dragen en dus nog meer een brute, rauwe kracht wordt! Hij heeft eerder al pedofiele neigingen vertoond in zijn aantrekking tot een vrij jonge Kitty Pryde, misschien kan hij nu die pure razernij uit Age of Apocalypse hier ook eens boven halen. Het kan hier echter ook gewoon gaan om een angst van Colossus, Kitty of een van de andere X-Men tijdens de Fear Itself verhaallijn. Volgens Gillen hebben de X-Men allemaal hun eigen angsten, net als gewone mensen. Slimme jongen toch die Gillen, vind je niet beste lezer? Gevolgd na een hoop irrelevante dingen zei Gillen iets interessants in verband met Cyclops: “They’ve got all the fears and dilemmas packed into Cyclops you could ever wish, and the question has always been when those demons are going to come tumbling out…. With all the things Cyclops has had to do to win his war, a closet full of black stuff could spill out.” Er zijn ook enkele dingen gezegd geweest over Illyanna, het zusje van Colossus en hoe zij misschien spijt zou krijgen van haar voorbije daden. Ook werd er gehint dat ze misschien niet meer welkom is bij de X-Men.

De personages die een steeds belangrijkere rol zullen spelen, zorgen voor een vernauwing in de cast van Uncanny X-Men maar persoonlijk vind ik dat men in het algemeen slecht gekozen heeft. De eerste arc zal zich namelijk vooral focussen op Colossus en Kitty Pryde, iets waar we in het verleden toch wel al genoeg van gehad hebben. Persoonlijk vind ik deze personages ook niet interessant in vergelijking met enkele anderen waaronder Gambit, Cable en Storm. Deze eerst arc zal gelukkig ook heel veel van Magneto bevatten dus is het misschien toch nog de moeite waard.  Fear Itself zal zich dan weer focussen op twee verschillende groeperingen binnen de X-Men. De eerste bestaat uit Namor, Emma Frost en Scott Summers (Cyclops) terwijl de tweede groep bestaat uit Kitty, Colossus en Illyana. Dus, niet alleen gaat Colossus weer kwijlen en wenen om Kitty, hij kan ook nog eens emo spelen met zijn zus … Gillen onthulde verder nog dat er een single issue zal zijn dat zicht richt op de gespannen relatie tussen Wolverine en Hope. Deze spanning zou rechstreeks voortkomen uit het volgende issue van Generation Hope.

Positief nieuws is dan weer dat Jean Grey zich niet zal aansluiten bij de cast, ze blijft gelukkig dood. Er werd op de Year of the X-Men Press Call namelijk zo goed als bevestigd dat Hope Summers NIET de reïncarnatie is van Jean Grey, ondanks de fysieke gelijkenis tussen de twee.

Tenslotte werd nog onthuld dat de X-Men Prelude eigenlijk de titel X-Men: Prelude to Schism zal dragen. Deze Schism verwijst waarschijnlijk naar de breuk die er zal komen in de visie van de X-Men die hen in twee teams/kampen zal verdelen. Op de teaser afgaande komt er alvast een gevecht tussen Wolverine en Cyclops. Persoonlijk hoop ik dat Scott nogmaals Logan zijn healing factor uitschakelt en hem voor eens en voor altijd afmaakt.

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be