1
Posted 09/03/2011 by Arno in Comics
 
 

Pilot voor Powers

Met de barrage van nieuwe weetjes en geruchten over de grote Hollywoodblockbusters en tv-series van de Marvel- en DC-superhelden kunnen soms de kleinere comicbookverfilmingen vergeten worden. Aldus het volgende heuglijke nieuws: Powers, de detective/superheldencomic van huidige ‘Marvel Architect’ Brian Michael Bendis (Avengers, Ultimate Spider-Man) en Michael Avon Oeming (The Mice Templar, God Complex) is opgepikt voor een pilot aflevering door de Amerikaanse betaalzender FX (lid van de Fox Entertainment Group, red.).

De comic is een winnaar van meerdere Eisner Awards en een voorloper van latere hybriden van het detective- en superheldengenre zoals DC’s Gotham Central en Marvel’s Alias, dat eveneens werd geschreven door Brian Michael Bendis. De reeks loopt al sinds 2000 en telt 3 volumes waarvan het eerste door Image Comics werd gepubliceerd. Sinds 2004 werd volume 2 alsook het huidige derde volume onder Marvels Icon imprint geplaatst.

In Powers wordt er een wereld geschetst waarin superkrachten vrij gewoon zijn, zodanig zelfs dat er een speciale afdeling van het politiedepartement bestaat dat zich specifiek bezighoudt met het oplossen van misdaden gepleegd door criminelen met ‘powers’. Oprichter hiervan is detective Christian Walker, een ex-superheld genaamd Diamond die zijn krachten verloor maar nog steeds goede banden heeft met de superheldengemeenschap. In het begin van de reeks krijgt hij een nieuwe partner genaamd Deena Pilgrim, een harde tante die het niet zo heeft voor mensen met superkrachten door redenen die ze zelf liever geheim houdt.

 

De pilot zal worden geregisseerd door Michael Dinner (die al hetzelfde deed voor andere FX-series Justified en Sons of Anarchy) en geschreven door Charles Eglee, die eerder al meeschreef aan de politieserie en inspiratiebron voor Powers, NYPD Blue, alsook het eerste seizoen van The Walking Dead.

Rondom de casting blijft het voorlopig nog gissen, maar Katee Sackhoff (bekend als Kara Thrace aka Starbuck uit de remake van Battlestar Galactica) wordt al gehyped voor de rol van Deena Pilgrim vermits de actrice al expliciet te kennen gaf dat ze aan dit personage gestalte wil geven. De fysieke gelijkenis is er alvast en afgaande op haar rol uit BSG, is het zeker niet moeilijk om Sackhoff in de rol van een hard-boiled politieagente voor te stellen.

Hoewel de pilot al in goede handen lijkt te zijn, is er nog niet veel geweten over hoeveel input Bendis en Oeming gaan hebben in de adaptatie van hun werk. Zoals steeds bij comicadaptaties zoals deze zal het belangrijk zijn om in de vertaling naar het kleine scherm de juiste balans te vinden tussen de twee genres en een gelijkaardige toon aan deze van de comic na te streven. Toch zijn zowel Bendis als Oeming al enorm blij met het nieuws en liet Bendis vorige week al het volgende op Twitter weten: “It’s official! Your window of reading Powers while it was still cool is running out.” Better start reading, then.

 

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.