1
Posted 09/03/2011 by Timaeus in Comics
 
 

Happy Birthday: Power Girl

Waarom ik van Power Girl hou?

Toen Power Girl #1 net in de rekken lag, heb ik uit interesse in de nieuwe reeks een gokje gewaagd door deze te kopen. Ik kende het personage wel al uit Infinite Crisis en JSA maar buiten haar opmerkelijke uiterlijk leek ze mij een superheldin zoals Supergirl en Wonder Woman die vooral de generische vrouwelijke superheld zoals Superman voorstelden. Toen ik echter deze eerste issue las, werd ik meteen meegeslokt door een verhaal dat anders was dan het DCU zoals het nu nog steeds is. In Power Girl zag ik een tegenhanger van het DCU dat door dood en verderf werd gekenmerkt. Battle for the Cowl, Blackest Night en Final Crisis domineerden de grote reeksen en het universum was echt grimmig. Als ik dan een titel als Power Girl las, zag ik een reeks die zichzelf niet serieus nam, bereid was pop referenties te geven, enorm grappig was en een tekenstijl had die uitermate aangenaam was. De reeks vulde ook de leegte op die er was door het ontbreken van een goeie, sterk geschreven, vrouwelijke superheldin. De 12-delige run van Palmiotti, Gray en Conner behoren nog steeds tot mijn all-time favoriete reeksen in de stripwereld en als ik eens een slechte dag heb, kan ik gemakkelijk deze comics lezen en vrolijken ze mij opnieuw op.

Waarom jij van Power Girl moet houden?

Power Girl is een buitenbeentje in het DC Universe. Ze is misschien al 35 jaar oud maar haar verhalen opsporen is nog heel goed te doen vermits ze een klein volume omvatten en vrij recent zijn. Power Girl is ook makkelijk te lezen doordat het vol humor zit maar nog steeds de vaste routine van het verslaan van supervillains en hun kwade helpers gebruikt om het plot verder te krijgen. Het is gewoon een hele leuke superheldin die vanaf haar ontstaan tegen de stroom inging en daarom een iets moeilijker ontstaan heeft gehad, maar zoveel te leuker is om te lezen dan de gewone superhelden.

Ben je benieuwd naar de avonturen van Power Girl of wil je gewoon eens iets anders dan alle grimmigheid en zwaarmoedigheid van de huidige mainstream comics. Doe dan gerust een bezoekje aan Archonia om de eerste twee trade paperbacks van Power Girl: A New Beginning en Aliens en Apes te bestellen.

1, 2, 3, 4 »

Comments

comments


Timaeus

 
avatar