2
Posted 07/03/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Static krijgt ongoing reeks

Na bijna tien jaar krijgt het DC personage Static (Shock) terug zijn eigen ongoing comic reeks. In mei zullen schrijfster Felicia Henderson (Teen Titans, Justice Society of America 80-Page Giant) en tekenaars Scott McDaniel (Green Arrow, Nightwing) en Jonathan Glapion (Outsiders, Teen Titans) het personage Virgil Hawkins terug nieuw leven in blazen in zijn eigen gloednieuwe reeks. Issue #1 zal in de rekken liggen in mei.

Toch, op het internet heb ik al enig protest tegen dit nieuws gehoord van mensen die Henderson nog steeds niet willen vergeven voor het slecht ontvangen Teen Titans verhaal The Hunt for Raven. Deze verhaallijn had niet alleen een mindere tekenstijl maar het verhaal zelf bevatte nogal redelijk veel gaten in het plot en veel personages, waaronder Aquagirl, belandden zonder echte reden in limbo. Het volgende is ook iets ironisch om te weten: het was Henderson die Static van zijn krachten beroofde. Misschien kan ze met deze reeks terug fans achter zich scharen en haar reputatie na Hunt for Raven goed maken? Ze  had alvast het volgende te zeggen over waarom ze het personage terug wou brengen in een eigen ongoing reeks:

“I always had my fingers crossed about Static getting his own book, again.  In fact, I stalked Dan DiDio about the idea.  I’m also a big Dwayne McDuffie fan, and if I could choose my real life little brother, he’d be Static!  I love his relationship with his family, particularly with his sister. It feels very grounded and real to me. I love how much he cares about Dakota and that he’s a typical guy in a lot of ways. And nothing’s more fun to write than raging hormones, a dedication to doing the right thing for the right reasons, all while still trying to figure out who you are and what you really want.”

Maar wie is nu eigenlijk deze Static kerel zullen sommigen onder jullie zich vast afvragen dus geef ik jullie even een beknopte biografie van Virgil Hawkins: Middelbare school student Virgil Ovid Hawkins geraakte betrokken bij een bende oorlog (hij wou wraak nemen op een bullenbak die hem steeds pestte op school) en werd hierbij blootgesteld aan experimentele chemische troep. Hierdoor ontwikkelde hij een aantal elektromagnetische krachten die hij gebruikt om een gemaskerde vigilante te worden en een oorlog tegen de misdaad te beginnen.

Zie hier alvast Keron Grant zijn cover voor Static Shock #1 dat in mei in de winkels zal liggen. Persoonlijk ben ik er niet zo’n fan van…

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be