0
Posted 07/03/2011 by Wade Wilson in Tv/Film
 
 

Iron Man 3 update

Shane Black

Wade is altijd blij als hij zijn lezers goed nieuws kan geven, dus het is met veel blijdschap dat ik jullie het volgende meedeel: Shane Black zal inderdaad Iron Man 3 gaan regisseren! Nog beter nieuws, de man achter successen zoals Lethal Weapon en (een van mijn persoonlijke favorieten) Kiss Kiss Bang Bang zal ook aan het script en screenplay werken. Als je deze laatste nog nooit gezien hebt raad ik je dit ten strengste aan. De humor die Shane er in heeft gestopt is perfect te gebruiken in een Iron Man film, zeker voor het Tony Stark personage. Tijdens het zien van deze film valt ook op dat hij het uiterste uit Robert Downey Jr wist te halen. Maar terug over Iron Man 3 nu.

Tijdens het Omaha Film Festival liet Black enkele weetjes vallen over de aanpak die hij en de studio zouden nemen voor Iron Man 3:

  • Robert Downey Jr heeft invloed op het verhaal, als hij iets niet goed vindt wordt het aangepast;
  • Shane Black schrijft het script, vermoedelijk met hulp van enkele schrijvers bij Marvel;
  • Blijkbaar was men bij Marvel Studios niet tevreden van de scène in Iron Man 2 waar je “two men in iron suits fighting each other” had, ook al had je dat in deel 1 ook;
  • Om de leefwereld van Tony Stark iets realistischer te doen aanvoelen willen ze Iron Man 3 een beetje een Tom Clancy vibe geven, de geek in mij vermoed dan dat S.H.I.E.L.D. een grotere rol zal gaan spelen;
  • Er zullen geen film crossovers meer komen na The Avengers, dus Thor of de Hulk zullen geen fles whiskey delen met Tony in Iron Man 3.

Van dit laatste geloof ik persoonlijk bitter weinig. Als Josh Whedon zijn Avengers namelijk enorm goed opbrengt dan gaat men bij Marvel Studios (al dan niet onder druk van het über-kapitalistische moederbedrijf Disney) sowieso een vervolg willen maken. En dan is er nog het zogenaamde 2017 plan: vorig jaar in oktober zei Paul Gitter (Marvel’s hoofd van Consumer Products) dat er grootste dingen gepland stonden i.v.m. Marvel films in het jaar 2017. Meer werd niet losgelaten maar ik denk dan aan Avengers II.

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be