0
Posted 06/03/2011 by Lav in Comics
 
 

Image verkent de Deadlands

Voor liefhebbers van bizarre westerns met een goede scheut horror, fantasie en steampunk is er goed nieuws. Image heeft aangekondigd dat het vanaf juni, in samenwerking met Visionary Comics en Pinnacle Entertainment, een minireeks van 4 delen zal uitbrengen dat gebaseerd is op het unieke tabletop roleplaying game Deadlands.

Een groot team zal hieraan meewerken, David Gallaher en Steve Ellis (beiden gekend van High Moon) zullen samenwerken aan het eerste deel “The Devil’s Six-Gun”. Het vervolg zal aangevuld worden door Jimmy Palmiotti, Justin Gray, Lee Moder, Ron Marz, Bart Sears, Steve Niles, Francesco Francavilla en Michael Atiyeh.
Iedere one-shot zal overigens nog een apart hoofdstuk bevatten dat gecombineerd een 5de verhaal zal vertellen.

Deadlands speelt zich af in een alternatieve wereld in de laatste helft van de 19de eeuw. Het concept volgt de Amerikaanse geschiedenis tot 1863, wanneer een groep Indianen een missie ondergingen om de blanken weg te jagen en daarbij hulp inriepen van kwade geesten genaamd Reckoners. Deze Reckoners voeden zich met de angst van mensen en stoppen niet tot de wereld in een ware hel verandert.

Voor mensen die dit roleplaying game niet kennen, maak je niet ongerust, het belooft zeer toegankelijk zijn voor mensen die nog nooit van het spel gehoord hebben.

Comments

comments


Lav

 
avatar