0
Posted 06/03/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Gelukkige Verjaardag Will Eisner

Als je op 6 maart, vandaag dus, Google bezoekt zul je waarschijnlijk een lichte verandering zien in het alom bekende Google Logo. Het wordt namelijk gesierd door Will Eisner zijn Spirit personage en is geheel in de stijl van Eisner zijn beroemde titel pagina’s!


Het lijkt me vrij nodeloos om hier een biografie van Will Eisner te zetten, wie kent deze man nu niet? Of wie heeft nog nooit zijn naam horen vallen? Er zullen er alvast zijn dus even een korte voorstelling van een groots man die vandaag 94 jaar oud zou zijn geworden:

Eisner werd in 1917 geboren in Brooklyn en zou een carrière opbouwen die zich spreidde over een periode van bijna zeventig jaar. Hij was er bij van in het prille begin toen de comic pas het levenslicht zag tot zelfs nog in het digitale tijdperk! De man staat inmiddels gekend als onder andere ‘Orson Welles of comics’ en de ‘father of the Graphic Novel’. Zijn invloed in het comics wereldje is onmiskenbaar en alom aanwezig. In de jaren ’40 creëerde hij The Spirit, toen nog een stripverhaal in de krant dat slechts zeven pagina’s in beslag nam maar dat een arsenaal aan vernieuwende en visuele verhaal technieken introduceerde. Diezelfde technieken gebruikt men nu generaties later nog steeds en waren de grondlegging voor mannen zoals Jack Kirby! Naast The Spirit ontwikkelde hij ook Wonder Man in 1939.

In de jaren 70 begon Will Eisner zich op langere verhalen toe te leggen en kwamen er pareltjes als “A Contract With God” tot leven. Will Eisner’s werk is misschien niet het bekendste werk bij het grote publiek maar zoals ik al zei kent elke comic-verzamelaar de naam en zijn werk. Door die grote invloed die hij had/heeft op het medium van de Comics is er een soort van “Oscar’s voor de Comics” onstaan. The Will Eisner Comic Industry Award, een mooie titel die jaarlijks uitgereikt wordt aan de beste van de comic industrie op allerlei verschillende vlakken. Winnaars van de Eisner Awards zijn onderandere Alan Moore, Neil Gaiman, Brian Michael Bendis, Kurt Busiek, Ed Brubaker, Mike Mignola, David Lapham, Jeff Smith, enz ( mooi overzichtje vind je terug op Wikipedia)

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be