2
Posted 06/03/2011 by Lav in Comics
 
 

Batman Live – World Arena Tour

Dat comics de Hollywoodfilms van de afgelopen 10 jaar sterk beïnvloed hebben, is ondertussen al wel duidelijk. Maar dit blijft niet beperkt tot het grote witte doek, ze worden ook als theaterstukken vertolkt.

Enkele maanden geleden kon je op Brainfreeze al lezen dat er een musical van Spider-Man ging komen, dit had niet het verwachte succes en kende veel tegenslag. Toch heeft dit DC en Warner Bros niet afgeschrikt om zelf een theaterstuk rond Batman te maken, namelijk: “Batman Live – World Arena Tour”.

Het creatief team voor dit verhaal bestaat uit mensen met al veel ervaring met comics en de TV- en animatie wereld van comics, zoals Allan Heinberg (Superman/Batman, Uncanny X-Men, Young Avengers), Stan Berkowitz (Batman Beyond, Spider-Man, Justice League) en Alan Burnett (Batman: The Animated Series, Batman: Mystery of the Batwoman).

Voor BATMAN LIVE hebben ze een origineel verhaal gemaakt dat trouw zal blijven aan de oorspronkelijke DC-figuren. Het belooft een indrukwekkend visueel schouwspel te zijn waarin we Batman samen met Dick Grayson volgen in zijn eerste stappen als Robin en veel vertrouwde locaties en personages zullen tegenkomen (o.a. Joker, Penguin, Catwoman en The Riddler).

Het is moeilijk om in te schatten of dit een commercieel succes zal worden of niet. Het lijkt me niet een voor de hand liggend doelpubliek om aan te spreken. Hoewel de overgang van comicbooks naar films heel toegankelijk is, wil dat niet zeggen dat het naar de theaterzalen even goed zal vertalen en vlekkeloos verlopen.

Waarom zou dit wel kunnen slagen?
In tegenstelling tot “Spider-Man Turn Off The Dark”, zal BATMAN LIVE niet een musical zijn maar een stuntshow, wat me logisch lijkt, ik denk niet dat iemand een Batman verwacht die spontaan uit volle borst begint te zingen.
Gotham City is een zeer interessante visuele setting met schitterende locaties die ze zullen gebruiken zoals Haly’s Circus, Arkham Asylum en natuurlijk de Batcave. Ook de vijanden van Batman op zich zijn al heel theatraal. Spectaculaire choreografie zal ook verzekerd zijn met de acrobatische kunsten van Robin, en zijn oorsprong in het circus.

BATMAN LIVE zal deze zomer in Groot-Brittannië in première gaan en vervolgens Europa rondtoeren. In de zomer van 2012 zal het zijn tour voort zetten in Noord-Amerika.

Voor meer informatie kan je terecht op de officiële site van Batman Live


Comments

comments


Lav

 
avatar