0
Posted 05/03/2011 by Timaeus in Comics
 
 

Update: Wonder Woman

Enkele weken geleden gaven we jullie al het nieuws mee dat Adrianne Palicki gecast was als Wonder Woman in de pilot van de nieuwe Wonder Woman reeks die binnenkort op NBC zal te zien zijn, maar verder werd er geen nieuws vrijgegeven over een verdere cast of over de mogelijke verhaallijnen die de serie zal behandelen.

Casting call

Vandaag is daar echter verandering ingekomen en is er een stortvloed aan informatie gelost, vooral over de cast. De kracht van een tv-personage bestaat uit de supporting cast. De humor van Sheldon Cooper zou ook minder overkomen als er geen Leonard, Howard of Raj zijn die commentaar en reacties hierop geven. De supporting cast van Wonder Woman moet dus Diana een grotere diepte geven door zowel hun aanwezigheid als hun reacties op de verscheidene gebeurtenissen. Lezers van de Wonder Woman comic weten dat er een groot supporting personage is in de vorm van Etta Candy. Candy is een legerluitenant die dicht bij Diana stond in haar alter ego Diana Prince. Daarbij was ze ook al van de partij in de legendarische tv-reeks met Lynda Carter. Deze rol wordt ingevuld door een verrassende keuze, de Afrikaans-Amerikaanse actrice Tracie Thoms. Thoms is bekend van de Tarantino film Death Proof, maar ook als politieagente Kat Miller in Cold Case. Haar personage, Etta, zal fungeren als de persoonlijke assistente van Diana Themyscira, een personage waar ik dieper in ga in de verhaalbespreking.

De rol van een niet nader genoemd personage dat zal dienen als de tussenpersoon tussen de politie en Wonder Woman gaat naar Pedro Pascal, een vrij onbekende acteur die vooral gastrollen heeft vertolkt waaronder 6 afleveringen in de serie The Good Wife. Waar iedereen echter over spreekt in het vertalen van een comic naar het grote/kleine scherm is de slechterik. Niemand minder dan Elizabeth Hurley, de Engelse vamp uit films zoals Bedazzled, Austin Powers en Wesley Snipes klassieker Passenger 57, zal de rol van Veronica Cale opnemen. Het personage is rechtstreeks afkomstig uit de strippanelen en volgens haar bedenker Greg Rucka dient ze als een Lex Luthoreske tegenhangster voor Diana. En last but not least is vrijgegeven dat doorgewinterd acteur Cary Elwes ook zal figureren in de pilot als Henry Detmer, CEO van Themyscira Industries en als de serie een volledig seizoen zou krijgen, zou hij eventueel dienen als liefdesinteresse voor Diana. We kennen Elwes vooral voor zijn acteerprestaties in de Saw films, maar ook als Robin Hood in Robin Hood: Men in Tights als ook de film Comic Book Villains.

Het verhaal

Over het verhaal is heel wat minder bekend en moeten we het stellen met stukjes en beetjes die worden samengeraapt bij het voorstellen van de verschillende gecaste personages. Wat we weten is dat in ware David E. Kelly stijl Wonder Woman naast superheldin ook een succesvol zakenvrouw is onder de identiteit van Diana Themyscira en haar dubbele identiteit is bekend bij de mens op straat. Haar bedrijf, Themyscira Industries, wordt geleid door voornoemde Henry Detmer. Het bedrijf is waarschijnlijk in een concurrentiestrijd verwikkeld met het farmaceutische bedrijf van Veronica Cale die zelf bezig is met (misschien Captain America even bellen?) het ontwikkelen van een formule voor een middel dat supersoldaten kan maken. Naast deze bezigheden heeft Wonder Woman ook een derde identiteit, namelijk die van Diana Prince die haar toelaat om werkelijk incognito een leven te leiden.

Over het algemeen ben ik blij met deze keuzes. De wisselwerking tussen Palicki en Hurley, die ik persoonlijk ook als Wonder Woman kan zien, kan heel mooi worden geschetst en lijkt ook een strijd tussen sterke vrouwen te kunnen zijn. Over de supporting cast heb ik iets meer mijn twijfels want zowel Thomas als Pascal lijken weinig ervaring te hebben. Qua verhaal lijkt het me wel een goed verhaal, maar hoe ze dat een heel seizoen boeiend kunnen houden is slechts een vraag. Een vorige DC adaptatie had een gelijkaardig potentieel maar oversteeg de middelmaat niet. Wonder Woman lijkt voorlopig een verhaal dat de comics waardig is maar hopelijk evolueert het niet zoals de huidige staat van de stripreeks.

Comments

comments


Timaeus

 
avatar