0
Posted 05/03/2011 by Timaeus in Comics
 
 

Update: Superman: Man of Steel

De stroom aan filmnieuws lijkt niet te stoppen. We brachten jullie al het nieuws dat zowel Kevin Costner als Viggo Mortensen in bespreking waren voor een rol in de 2de reboot in een decennium van de Superman film franchise. Nu echter is er een officieel communique gelost door DC Comics waarin staat dat een van de grotere rollen in de film is ingevuld.

De Amerikaanse actrice Diane Lane gaat de rol van Martha ‘Ma’ Kent vertolken. De Oscargenomineerde actrice wordt zo de enige moeder die de sterkste man op Aarde ooit heeft gekend en speelt een diepe invloed in diens opvoeding. Regisseur Zach Snyder voegt hieraan toe dat Lane een belangrijke toevoeging aan de cast is omdat zij het talent heeft een dergelijke diepte aan het personage toe te voegen en het karakter op het grote scherm te brengen dat kleine Kal-El van Krypton tot de nobele Superman liet opgroeien.

Deze film wordt niet het eerste contact dat Lane heeft met de comicwereld. Ze is momenteel nog steeds gehuwd met Josh Brolin, gekend als de cowboy Jonah Hex. Daarnaast speelde ze Judge Hershey in de verfilming van stripheld Judge Dredd. Tenslotte heeft ze ook een band met George Reeves, de allereerste man die aan Superman gestalte gaf, doordat ze de maîtresse van de voornoemde Reeves speelde in de film Hollywoodland.

Hoewel Lane met haar 46 lentes iets te jong lijkt om de oudere Ma Kent te spelen wanneer Clark is opgegroeid, is er tegenwoordig enorm veel mogelijk om acteurs en actrices ouder te doen lijken. Het blijft hopen dat dit goed wordt uitgevoerd en niet zoals gebeurde in Snyders vorige film Watchmen met Sally Jupiter die in haar bejaarde uiterlijk er iets te onrealistisch uitzag. Het toevoegen van Lane aan de cast van Superman is een goeie zaak vermits ze een ervaren actrice is voor wie deze rol gemakkelijk in te vullen moet zijn. Het blijft toch ironisch dat ze nu het toonbeeld van de goede, zorgzame moeder speelt terwijl ze haar grootste succes haalde in de film Unfaithful waar ze een ontrouwe vrouw speelt.

Afsluiten doen we met een foto uit de film Secretariat waar Lane een uiterlijk aanmeten kreeg dat perfect zou zijn voor haar rol in Superman.

Comments

comments


Timaeus

 
avatar