3
Posted 04/03/2011 by Arno in Comics
 
 

Nieuwe X-Men anime in de maak

De X-Men krijgen een Japanse make-over in een nieuwe 12-delige animereeks. De reeks, die begin april in première gaat op de Japanse televisie, zal inmiddels al de derde worden in het Marvel Anime-project, een samenwerking tussen Marvel en de Japanse animatiestudio Madhouse.

Het draait hier om vier 12-delige animereeksen die bekende Marvel personages herinterpreteren voor een Japans publiek. Eind vorig jaar werd de eerste hiervan, starring Iron Man, al uitgezonden en sinds begin januari loopt er een tweede over Wolverine. Beide reeksen spelen zich grotendeels af in Japan zelf: Tony Stark trekt naar het land van de rijzende zon voor de voorstelling van een nieuw prototype harnas en Wolverine gaat dan weer in Tokyo de whereabouts van zijn ontvoerde oude vlam Mariko Yashida onderzoeken.

De karakterdesigns voor de X-Men-animereeks zijn onlangs vrijgegeven en de verhaallijn luidt als volgt: na de dood van een teamgenoot (hoogstwaarschijnlijk alweer Jean Grey) worden de X-Men door Professor X terug bij elkaar geroepen nadat Hisako Ichiki, aka Armor uit Astonishing X-Men, werd ontvoerd. De X-Men dienen hiervoor eveneens naar Japan te reizen en zullen het aan de stok krijgen met de U-Men, een gevaarlijke sekte waarvan de leden geloven dat de organen van mutanten hun bovenmenselijke krachten schenken.

De designs zien er … interessant uit en lijken vooral geïnspireerd te zijn geweest door de kostuums uit New X-Men en Astonishing X-Men. Op het eerste zicht echter lijkt Beast wat te groot, Cyclops te klein en de lengtes van Wolverine en Storm lijken wel omgewisseld met deze uit de comics. Toch ziet Wolverine er al meer uit zoals zijn echte zelf, wat al een verbetering lijkt tegenover zijn huidige solo animereeks.

before

after

Volgens de castinglijst zou overigens ook Emma Frost, wiens look nog niet is vrijgegeven, een rol gaan spelen. Met haar aanvulling wordt de cast uit de huidige Astonishing X-Men-reeks compleet gemaakt.

Hoewel Madhouse duidelijk vrij spel heeft gekregen van Marvel betreffende de interpretaties van de personages, wordt het verloop van de vier animereeksen toch overzien door niemand minder dan Warren Ellis. De schrijver van ondermeer de ‘Extremis’-arc in Iron Man heeft er trouwens net een zeer aangename run op Astonishing X-Men met deze cast opzitten (meerbepaald de verhaallijnen ‘Ghost Box’, ‘Exogenetic’ en de minireeks ‘Xenogenesis’).

Marvel Anime: X-Men gaat op 1 april in première op de Japanse anime-tv-zender Animax en zal later dit jaar in een Engelstalige versie samen met Iron Man, Wolverine alsook de vierde animereeks over vampierenjager Blade in de Verenigde Staten op G4 worden uitgezonden. Over een mogelijke uitzenddatum van de reeksen bij ons is voorlopig nog niets bekend.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.