0
Posted 03/03/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Eerste kijk op X-Men: First to Last

Talajic cover

We gaan er bij Brainfreeze een gewoonte van maken jullie meer en meer een eerste blik op bepaalde issues te gunnen en vandaag hebben we iets speciaals voor jullie in petto: een eerste kijk op X-Men: First to Last.

Christopher Yost, de man achter onder andere de animatie reeksen X-Men: Evolution en The Avengers: Earth Mightiest Heroes en comics zoals X-23: Innocence Lost enX-Force, zal voor deze arc terugkeren naar de X-Men. Hij wordt bijgestaan door twee tekenaars: de geweldige Paco Medina (New X-Men, Deadpool) en de mij onbekende maar blijkbaar getalenteerde Dalibor Talijic (zo staat het in het officiële persbericht maar ik denk dat men Dalibor Talajic bedoelt van Deadpool Team Up en X-Men: To Serve and Protect).

X-Men: From First to Last zal beginnen in X-Men Giant-Size #1 en dan verder gaan in X-Men #12 dat in juni in de rekken zal liggen bij je plaatselijke comics dealer. Het verhaal gaat als volgt: een uiterst gevaarlijke villain uit het verleden van de X-Men reist naar het heden met maar slechts één objectief in gedachten: de toekomst van de X-Men vernietigen! De zogenaamde Evolutionaries zijn op komst en de ravage die ze gaan achter laten overal in het Marvel Universe zal de X-Men tot boven hun limiet doen gaan. Twee generaties van X-Men in twee verschillende tijdperk zullen in mei alles geven om de vijand te verslaan, maar zal dat genoeg zijn of niet?

Het klinkt weer als een soort doemsdag verhaal voor de X-Men maar ik ga het alvast proberen volgen. Marvel heeft 2011 “the Year of The X-Men” genoemd en er zullen dus nog vele grootse verhaallijnen volgen en hopelijk beperkt men nadien het aantal X-Men comics die per maand gedrukt worden zoals men bij Spider-Man gedaan heeft (min of meer, hij duikt nog altijd overal op).

Medina cover

Laten we het nu eventjes kort over de twee covers hebben, namelijk de standaard cover van Dalibor Talajic en de variant cover van Paco Medina. Op de Talajic cover zien we de originele X-Men die als het ware door een poster springen met daarop de verbaasde gezichten van de huidige X-Men en Namor. Wolverine kijkt zelfs een beetje alsof hij er van walgt als je het mij vraagt. In mijn ogen is dat niet echt een toffe cover en lijkt het volledige concept niet eens origineel. Toch moet ik toegeven dat Talajic eigenlijk tamelijk geweldig de X-Men kan tekenen als hij wilt. Het is echter de variant cover van Medina die vooral mijn aandacht trok: hierop zien we namelijk  de oude X-Men die tegenover het huidige roster gepit staan met enkel professor Charles Xavier tussen hen in, een man die bij de huidige X-Men amper nog waarde heeft maar enorm veel bij de oude. Vooral de Archangel versus Angel vind ik knap gedaan en het gevecht tussen de nog-niet-blauwe Beast en Wolverine lijkt me ook fantastisch om te zien. Laat ons hopen dat Emma Frost Jean Grey afmaakt en ze niet in het heden van de X-Men blijft om nogmaals Phoenix te worden …

En dan nu waar jullie dit artikel voor openden: de eerste kijk op X-Men: First to Last

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be