0
Posted 02/03/2011 by Timaeus in Comics
 
 

Update: Man of Steel

Enkele weken geleden brachten we jullie het nieuws als dat Henry Cavill gecast was als nieuwe Superman. Met de hoofdrol uit de weg kunnen castingbureau’s en regisseur Zach Snyder zich focussen op het invullen van de rest van de rollen en meteen stortten talrijke nieuwssites zich op elk gerucht dat verscheen.

Een van de belangrijkste nevenpersonages van de Supermanreeks is Jonathan ‘Pa’ Kent, de adoptiefvader van Kal-El. Volgens enkele websites wordt Oscarwinnaar Kevin Costner door Warner op nummer 1 geplaatst om deze rol te spelen. Officieel nieuws is er voorlopig niet maar de geruchten lijken sterk genoeg om de berichten als waar te zien.

Een andere rol zou die zijn van supervillain en iedereen’s favoriete kalende militair General Zod. Zod is een van de meest herkenbare personages uit de Supermanfranchise van Christopher Reeve en de vertolking van Terrance Stamp is briljant voor dit personage. Snyder zei echter in een interview dat Zod niet in het script van David Goyer zat, maar blijkbaar menen andere bronnen dat het personage toch in de film zit en Viggo Mortensen, de bebaarde Aragorn uit Lord of The Rings en huurmoordenaar Tom Stall uit comicverfilming A History of Violence, zou bovenaan de lijst van Warner staan om het zwart lederen pak te passen. Een obstakel zou zijn dat er problemen zijn met de planning van een andere film maar de besprekingen daarrond zijn nog niet compleet en zelfs dan nog kunnen Universal en Warner tot een overeenkomst komen.

Tenslotte wordt gezegd dat Snyder zelf zich nu voornamelijk op de vrouwelijke rollen focust en hij 3 rollen aan het casten is. Om welke personages het hier gaan, is niet bekend.

Persoonlijk denk ik dat de casting van Superman: Man of Steel voorlopig er goed uit ziet. Als Zod echt in de film komt dan is Mortensen een goeie keuze want hij heeft een soort gravitas over zich heen die zijn woorden enorm laadt met een vorm van duisternis maar ook autoriteit. Costner als Pa Kent is ook geen verkeerde keuze want hoewel Costner enkele draken van films op zijn kerfstok heeft, heeft hij de laatste tijd zijn carrière gered en is hij opnieuw geloofwaardig als acteur.

Comments

comments


Timaeus

 
avatar