0
Posted 28/02/2011 by Wade Wilson in Tv/Film
 
 

G.I.JOE 2 krijgt Step-Up regisseur?

GI JOE 2 gaat blijkbaar toch niet in development hell belanden zoals ik gehoopt had: Jon M. Chu, de regisseur van twee van de Step Up dansfilms en de Justin Bieber film waar we allemaal énorm op zaten te wachten (ja, dit is sarcasme) zal de nieuwe regisseur worden voor GI JOE 2. Beetje een eigenaardige keuze wel als je ziet wat de man al gedaan heeft: twee enorm gechoreografeerde films die draaien om niets anders dan dansende twintigers en een film over een hormoonloos bakvissen magneet. Vermoedelijk willen ze deel 2 nog slechter maken dan het vorige deel maar langs de andere kant heeft Chu ervaring met dans scenes te choreograferen dus moeten actiescenes hem ergens ook wel lukken?

Er rest de mannen bij Paramount Studios echter nog een enorm grote taak (aldus volgens Deadline) en dat is om er voor te zorgen dat de cast van de vorige film terug tekent om mee te werken aan de sequel. Iets dat ik persoonlijk eigenaardig vind, als je een filmfranchise gaat opstarten zoals GI JOE, dan zorg je er toch voor dat de belangrijkste acteurs uit de cast een contract tekent dat hen er toe verbind aan minstens twee sequels mee te werken. Ik meen me overigens ook te herinneren dat het altijd al de bedoeling was om een vervolg te maken. Hun top prioriteit zou blijkbaar zijn om er voor te zorgen dat Channing Tatum opnieuw tekent, nu net een van de acteurs wiens rol ik direct aan iemand anders zou geven.

Volgens de website Heat Vision, zullen sommige personages hercast worden of het script zo herschreven dat ze gewoon verdwijnen. Zo zeggen ze onder andere, zonder een reden te geven, dat bijvoorbeeld Sienna Miller niet opnieuw in de huid van de Baroness zal kruipen en laten ons gokken waarom. Vond ze dat het personage nogal op een seksistische manier benaderd werd en niet als een evenwaardig personage? Vond ze GI JOE een hoop idiote macho zever? Who knows … Joseph Gordon Levitt zal waarschijnlijk zijn rol als Cobra Commander niet terug oppakken omdat hij, eerlijk gezegd, veel betere rollen aangeboden krijgt en al aan enkele hoogstwaarschijnlijk topfilms moet meewerken. Maar, mits een beetje goed aangepaste make-up kunnen ze iemand anders voor deze rol nemen.may not return simply because he has better things to do/previous engagements, but his character’s make-up could lend itself to an easy switch.

Over het plot wordt nog niet echt veel losgelaten maar het lijkt er op dat men gewoon verder gaat met de cliffhanger waarmee men de vorige film eindigde, althans volgens een woordvoerder van Hasbro die het volgende tegen MTV zei:

“Obviously, we know coming out of the first film that the president is an impostor. You might begin with the knowledge of having your president as an impostor. What would that mean? From that, you can tell a very big story without only having to rely on the chronology of the first film.”

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be