0
Posted 26/02/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

De toekomst van Captain America

De 70ste verjaardag van Captain America, the Sentinel of Liberty, nadert in Captain America #616 maar de toekomst voor dit blauw icoon en gevleugelde superheld in het Marvel Universum hangt maar aan een haarfijn draadje. Om dit te vieren zal Marvel een giant-sized album uitbrengen om het personage te eren. Volgens het nieuwsbericht dat wij doorgestuurd kregen zullen de top schrijvers uit het comics wereldje meewerken aan deze special en fantastische verhalen vertellen over Captain America.  Na de schokkende conclusie van the Trial of Captain America, waarin Bucky verantwoording moet leggen voor zijn daden als de Winter Soldier,  zal Eisner Award-winnaar Ed Brubaker (Captain America, Daredevil) samenwerken met enkele bekende tekenaars zoals Mike Deodato (Wolverine, Ultimates), Ed McGuinness (Civil War, Red Hulk) en Travis Charest (Captain America: The Chosen, X-Men: The Golden Age) om de Sentinel of Liberty in onverwachte en schokkende nieuwe richting te sturen. Nu Bucky helaas in een Russische gevangenis zit nadat hij gevangen werd genomen voor zijn daden als de Winter Soldier, moet zijn oude partner en de originele Captain America Steve Rogers een reis tegen de tijd aangaan om te achterhalen wie er achter deze internationale samenzwering zit zodat hij Bucky zijn naam kan zuiveren. Rogers zal bepaalde beslissingen moeten nemen die gevolgen zullen hebben voor beide mannen. Dat was alvast het promotie-praatje van Marvel.

Persoonlijk kijk ik er wel (al zij het lichtjes) naar uit en hoop ik dat Bucky zijn carrière als Captain America kan verder zetten. Volgende beschrijving van het issue klinkt alvast interessant: Vergezel comics legende Howard Chaykin terwijl hij het verhaal vertelt van hoe Captain America een wreed Nazi plot tegen wist the houden in de dagen voor dat hij verloren geraakte onder het ijs om nadien te zien hoe de super soldaat omgaat met een hedendaagse moordlustige maniak die een genocide wilt beginnen (een verhaal aan de hand van Frank Tieri en Paul Azaceta.) Hier na zal het team van Mike Benson en Paul Grist ons trakteren op de donkerste en nooit-eerder-vertelde momenten van Captain America als een vampier tijdens Wereldoorlog II. Kyle Higgings, Alec Siegel en Pepe Larraz plaatsen Cap dan weer in Frankrijk onder Nazi dominantie en laten hem samenwerken met de heldhaftige Union Jack om er voor te zorgen dat de Geallieerde troepen kunnen arriveren. Uiteindelijk zullen Cullen Bunn en Jason Latour Captain America diep in Amerika zelf sturen om een diepgeworteld geheim op te graven dat liever begraven zou blijven. Dit allemaal krijgen we voorgeschoteld in Captain America #616 dat in maart in de rekken zal liggen. Ik laat jullie alvast met enkele afbeeldingen uit het nieuwsbericht:

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be