0
Posted 23/02/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Welcome back Alpha Flight!

In een Live Blog van Marvel enkele dagen geleden, werd aangekondigd dat hun nieuwste Next Big Thing de terugkeer van het Canadese superhelden team Alpha Flight zou worden! Deze nieuwe reeks zou gebonden zijn aan Marvel haar komende crossover event Fear Itself en de mensen achter deze nieuwste Alpha Flight zouden schrijvers Fred Van Lente (X-Men Noir, Marvel Zombies) en Greg Pak (Iron Man, World War Hulk) zijn. Het duo wordt bijgestaan door Dale Eaglesham (Fantastic Four, Green Lantern) als tekenaar voor, in de woorden van Marvel, deze nieuwe Alpha Flight max-serie.

Alpha Flight werd nog niet zo lang geleden terug tot leven gebracht tijdens de zogenaamde Chaos War maar Marvel zegt dat er tussen hun terugkeer en het begin van de serie toch wel enige tijd gepasseerd is. Men verzekert de vele fans er ook van dat ze nog nooit iets van Alpha Flight gelezen moeten hebben om deze serie te lezen en daadwerkelijk te kunnen volgen waar het over gaat. Vanwege het Fear Itself event zal er een verandering komen in de Canadese overheid waardoor Alpha Flight zich plotseling bevindt inde positie van het land’s grootste verraders en op de loop moeten terwijl ze proberen uit te dokteren wat er nu exact aan de hand is in Canada. Er is reeds bevestigd dat deze incarnatie van Alpha Flight zal bestaan uit Guardian, Vindicator, Sasquatch, Snowbird, Aurora, Northstar en Marrina. De kans is ook tamelijk groot dat Puck zich ook aan het roster zal toevoegen en we zo terug zitten met het originele Alpha Flight team dat we leerden kennen in Uncanny X-Men #120.

De serie staat momenteel gepland voor een totaal van (slechts) acht issues, allemaal door het team van Pak, Van Lente en Eaglesham met een zogenaamd .1 issue geïllustreerd door Ben Oliver (Judge Dredd, Ultimate X-Men) in mei. Van Lente wist tenslotten og het volgende te zeggen:  “If there’s demand, I would imagine there will be a ninth issue and beyond.” Hoopvol nieuws dus voor al jullie Alpha Flight fans onder ons ^^

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be