0
Posted 22/02/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Vaarwel Joker?

Gotham City Sirens is een van DC’s nieuwere titels die volop om Girl Power draait. Belangrijkste personages Catwoman, Poison Ivy en Harley Quinn die min of meer hun criminele verleden achter zich laten en het opnemen tegen onder meer Hush en the Riddler, gaan voor een grote verrassing staan in Gotham City Sirens #20 dat op 23 februari in de rekken van je plaatselijke comicsdealer zou moeten liggen.

Harley Quinn ontdekt namelijk dat haar oude vlam en grote liefde Mr Jay (the Joker) terug is opgedoken in het Batman universum en dat hij “veilig” achter slot en grendel zit. Vermits hij haar probeerde te vermoorden bij hun laatste ontmoeting, zint Harley op niets minder dan bloederige wraak. Door haar tijd met de andere Sirens, heeft de vrolijke Harley zich namelijk langzaam aan beginnen ontpoppen als een onafhankelijke en sterke vrouw die geen Joker nodig heeft in haar leven om zich compleet te voelen. Maar hoe lang zou ze dit kunnen volhouden als ze face to face tegenover het gestoorde genie komt te staan? Het is niet zeer onwaarschijnlijk dat hij haar succesvol gaat kunnen manipuleren en haar weer omtovert in die goede oude, trouwe en volgzame Harley Quinn.

Normaal post ik zulke dingen niet maar voor iedereen die Gotham City Sirens tot hier toe heeft gevolgd en toch een beetje kennis heeft betreffende de relatie tussen Harley en haar geliefde Joker, het zou meer dan een enorme stap terug zijn voor het personage moest ze weer eens op handen en knieën naar hem terug kruipen en hervallen in haar onderdanige persoonlijkheid. Afgaande op de volgende paar pagina’s uit issue #20, lijkt dat gelukkig toch niet het geval te zijn.

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be