4
Posted 22/02/2011 by Wade Wilson in Interview
 
 

Member interview: Stephanie

Hier bij Brainfreeze vinden wij het interessant om feedback te krijgen van onze lezers, daarom ga ik af en toe enkele korte interviews doen met jullie. Je kunt je hier voor aanmelden door mij te mailen op wade@brainfreeze.be. Indien je een van de andere crew leden persoonlijk kent en je wilt meewerken, kun je het gewoon via hem of haar aan mij laten weten. De bedoeling achter deze interviews is om jullie ook eens aan het woord te laten over jullie favoriete comics en/of manga en zo te zien waar we ons misschien meer op kunnen focussen hier bij Brainfreeze.

Hoe ben je in aanraking gekomen met manga/
anime?

Ik heb in 2007 via mijn toenmalige vriend
 manga leren kennen en het jaar nadien lokte anime even iets meer mijn interesse.

Wat was de allereerste anime/manga die je kocht?

De allereerste manga die ik ooit kocht was Death Note maar de allereerste anime (op dvd) was Black Blood Brothers

.

In welke taal lees je comics/manga en waarom?

Ik lees altijd Nederlandstalige manga, mijn eerste manga was namelijk in het Nederlands en ik zou het niet aantrekkelijk vinden om opeens Engelstalige en Nederlandstalige manga’s door elkaar te bezitten van dezelfde serie. Mijn
 anime koop ik Japanstalig, met Engelse/Nederlandse ondertiteling. Ik vind dit nog altijd het tofst om te horen én je leert ondertussen deels de Japanse taal.

Zoek je informatie op vooraleer je een comic/manga koopt of iets anders?
. Zo ja, haal je deze informatie op het internet of ga je eerder af op wat vrienden je aanraden?

Mijn vrienden raden mij wel vaak een of andere serie aan maar ik zoek zelf ook wel achter informatie op o.a. het internet.

Is er een bepaalde comic/manga die je de lezers kunt aanraden en waarom juist die?

Jazeker: Death Note! Het is een ingewikkeld verhaal waarvan je nooit een vast idee kunt hebben, 
als je dan al eens denkt: “Oh, ik weet nu hoe het precies verder loopt” , dan blijk je het achteraf toch bij het verkeerde eind te hebben.

Waar koop jij vooral je comics/manga of heb je geen bepaalde voorkeur?

Ik heb niet echt een bepaalde voorkeur. Als ik een manga tegen kom die ik wil, dan koop ik die om aan mijn collectie toe te voegen. Daarbij maakt  het niet uit welke winkel die aan mij verkoopt.

Vind je de overzet van manga naar anime geslaagd? Waarom wel/niet?

Persoonlijk vind ik dit geslaagd.Voor sommige mensen is de anime vlugger bekeken dan de manga, maar voor mij maakt dit niet veel uit. Ik lees graag manga en bekijk graag anime en ik vind het interessant hoe de personages tot leven komen en bewegen.

Wat moet een comic/manga volgens jou hebben om goed te zijn?

Het moet dat pakkende iets hebben, je moet in het begin meteen meegesleept zijn in het verhaal zodat je zin hebt om het volgende te lezen en te ontdekken hoe het afloopt.

Lees je manga voor de verhaallijnen of koop je gewoon manga’s waarin een bepaald personage meespeelt?

Beide eigenlijk, 
voor de verhaallijnen en/of voor een bepaald personage die erin meespeelt

.

Als ik je zou vragen de pro’s en contra’s van comics versus manga te zeggen, welke zou je noemen en welke van de twee media geniet je voorkeur?

Ik ben meer voor het manga medium, comics lees ik wel eens maar mijn voorkeur hebben ze niet. Bij manga vind ik het wel heel interessant dat je die ook online kan lezen, maar als je ze in boek wilt kopen kunnen ze wel oplopen qua prijs tot dat je de volledige collectie hebt.

Moet, in jouw mening, een verfilming van een comic/manga het bronmateriaal tot op de letter volgen of mag het gewoon een adaptatie zijn van dit bronmateriaal? Waarom?

Ze moeten zich wel aan de verhaallijn houden, de belangrijke details behouden enzo, maar als ze de onbelangrijke details anders interpreteren is dat niet zo erg

.

Heb je een bepaald favoriet manga personage en wat spreekt je in hem/haar aan? (moet geen good guy zijn)

Ja, Revy “2hands” van Black Lagoon. Ze heeft een toffe tattoo, haar outfit is simpel, ze is niet op haar mond gevallen en is een goede schutter met haar 2 cutlassen

.

Als je iets aan je favoriete medium kon veranderen wat zou het zijn?

Ik zou de ondertiteling van de animes vlugger laten gebeuren, hier zit soms teveel vertraging op.

Ondervind je dat de comics/manga die je leest een effect hebben op je leven/persoon?

Je kijkt wel iedere week uit naar de manga/anime die moet verschijnen, maar echt thuisblijven om die niet te missen doe ik ook niet. Ik bekijk die dan gewoon iets later

.

Wat vind jij dat de held van het verhaal moet hebben? Superkrachten, bepaalde waarden, coole gadgets, … ?

Naar mijn mening moet de held gewoon bepaalde waarden en karaktertrekjes hebben waarmee je jezelf kunt vergelijken

.

Heb je enkele favoriete schrijvers/tekenaars? Waarom en welk van hun verhalen/covers is je het meest bijgebleven?

Tite Kubo, de tekenaar van Bleach. Zijn personages hebben iets waardoor je een bepaalde sympathie ontwikkelt ervoor. Daarbij heeft hij gewoon ook een mooie tekenstijl.

Waar zou jij meer items over willen zien op Brainfreeze?

Toch iets meer in verband met anime en manga zoals bijvoorbeeld: Black Blood Brothers, Black Cat, Black Lagoon en Baccano.

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be