1
Posted 21/02/2011 by Arno in Tv/Film
 
 

RoboCop krijgt standbeeld in Detroit

Onderschat nooit de kracht van het internet + sci-fi fans.

Het is eerder al Superman overkomen. Zowel in de versie uit het DC universum als in de daadwerkelijk bestaande, maar aanzienlijk kleinere stad Metropolis (gesitueerd in de staat Illinois) staat een standbeeld van de man van staal. Nu is het echter de beurt aan RoboCop, de ordehandhavende cyborg uit de gelijknamige sci-fi klassieker van Paul Verhoeven.

Jawel, het ziet er sterk naar uit dat de stad Detroit, die in films, series, en ook comics (waaronder ondermeer een minireeks van Avatar Press geschreven door Frank Miller en de uiterst aan te raden recente ongoing van Dynamite Entertainment) de thuisbasis vormt van OCP’s finest, eveneens een standbeeld van haar bekendste beschermer krijgt.

Nadat eerder deze maand op Twitter burgemeester Dave Bing een verzoek om in zijn stad een standbeeld van RoboCop te bouwen vriendelijk afwees, barstte er een kettingreactie los van fans en artiesten om toch dit initiatief door te voeren. Er werd een donatiesite opgericht waar amper in zes dagen al meer dan de nodige 50,000 dollar bij elkaar werd gespaard. Nog tot 29 maart kan er alsnog onder het motto “Part Man, Part Machine, All Crowd Funded” gestort worden op www.detroidneedsrobocop.com. Hoe meer fans dit initiatief funderen, des te groter en indrukwekkender het standbeeld kan worden. Needless to say: I’ll buy that for a dollar.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.