1
Posted 20/02/2011 by Timaeus in Tv/Film
 
 

Wonder Woman krijgt vorm

 

De kogel is eindelijk door de kerk. De rol van Wonder Woman is, 36 jaar nadat Lynda Carter de tiara voor het eerst droeg, gevuld door niemand minder dan Adrianne Palicki. Palicki, vooral bekend bij het grotere publiek als moeder van de redder van de mensheid in Legion, maar haar grootste rol is die van Tyra Colette in de Emmy Award winnende reeks Friday Night Lights. Wat Palicki echter nog heeft, is een pak ervaring met het DC universum. Ze heeft de rol van een valse Kara Zor-El gespeeld in Smallville, maar ze had ook een rol in de geschrapte Aquamanreeks van de makers van Smallville. Tenslotte stond ze ook al op de shortlist toen Warner Brothers een Justice League film wou maken in 2006. Deze ervaring, gekoppeld aan haar athletische figuur (1 meter 80 groot), zorgt ervoor dat ze als een waardige Diana kan worden gezien.

Daarnaast kreeg de piloot van reeks ook een regisseur, namelijk Jeffrey Reiner. Reiner begon zijn carrière met enkele afleveringen van Mighty Morphing Power Rangers, maar maakte later een naam voor zich met Friday Night Lights (waarvan hij zijn hoofdactrice Palicki al van kent) en ook de pilootaflevering van de geflopte Battlestar Galactica spin-off Caprica.

Persoonlijk is mijn vrees dat deze reeks zal floppen, niet afgenomen met dit nieuws. Hoewel de looks er bij Palicki wel zijn, heeft ze nog nooit een reeks moeten dragen en om haar dan met de nalatenschap van Lynda Carter op te zadelen, lijkt riskant te zijn. Desondanks geef ik haar het voordeel van de twijfel en hoop ik dat ze een prestatie neerzet die Wonder Woman eindelijk uit het slop trekt waar het personage nu al een eind mee geconfronteerd is.

Comments

comments


Timaeus

 
avatar