3
Posted 17/02/2011 by Wade Wilson in Tv/Film
 
 

The Good, the Bad and the One With The Cape?

Matthew Vaughn, schrijver-regisseur van Kick Ass en regisseur van X-Men: First Class, heeft al een nieuw project op het oog om zich na zijn komende Kick-Ass 2 op toe te leggen. Geen grote verrassingen, want het gaat al weer om een superhelden verhaal. Na X-Men: First Class wil hij terug een andere richting uit want het zou dit keer allemaal draaien rond oude superhelden. Althans volgens de website Deadline die zegt dat Matthew Vaughn een grote Hollywood studio gevonden zou hebben waarvan de big shots zeer gretig zijn naar zijn nieuwste project: “The Golden Age”.

In die film, waarvan de titel uiteraard een soort van hommage is naar de zogeheten Golden Age van de comics industrie uit de jaren 30, draait het allemaal om bejaarde superhelden die op pensioen gaan en allemaal in hetzelfde bejaardentehuis terecht komen. De film is gebaseerd op een tot op heden nog-niet-gepubliceerde comic die geschreven is door de Britse BBC TV talkshow host Jonathan Ross. Vaughn, die blijkbaar dé man achter het project is (samen met Ross vermoed ik), wil acteurs nu al een contract laten tekenen voor dat het script zelfs nog maar geschreven is. En het gaat hier om een verlanglijstje om toch lichtjes U tegen te zeggen zoals sommigen reeds uit de titel van dit artikel hebben kunnen raden: Clint Eastwood (Unforgiven, Gran Torino), Jack Nicholson (die reeds ervaring heeft met een comic verfilming dankzij zijn rol als the Joker in Tim Burton’s Batman) en tenslotte Warren Beatty, die sommigen onder ons zich nog wel zullen herinneren als niemand minder dan Dick Tracy! Die mannen, indien Vaughn ze gecast krijgt, zullen ieder een gepensioneerde superheld spelen die hun kleinkinderen te hulp moeten schieten wanneer de ouders falen. Verder wist Deadline ook te zeggen dat Vaughn niet per sé de film zelf zal regisseren en misschien alleen maar zal producen. In dat geval wordt er een andere regisseur gezocht, maar een naam is nog niet bekend.

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be