5
Posted 14/02/2011 by Malkavian in Comics
 
 

Top 10 Comic Koppels

Het is Valentijn vandaag, even ter herinnering voor wie het nog niet zou door hebben of het vergeten is. In het laatste geval heb je nog enkele uren de tijd om vlug wat in elkaar te flansen zodat deze dag niet eindigt met een overheersende stilte. Ook op Brainfreeze wordt aan de dag der liefde gedacht. Superhelden slagen niet alleen de slechteriken op hun smoel, ze zoenen hun geliefde ook op regelmatige basis. Daarom dat ik jullie mijn top 10 van verliefde koppels in comics wou geven.

10. Snow White & Bigby Wolf (Fables)

Een uitzonderlijke reeks met een nog uitzonderlijker koppel, Sneeuwwitje en de Boze Wolf. Een speciale soort liefde, een vrij dierlijke soort. Bigby mag dan wel een naar mens getransformeerde wolf zijn, het dierlijke instinct overheerst nog enorm. Hij wist dat Snow White zijn vrouw ging worden omdat ze de juiste geur had. Hij heeft haar zelfs zwanger gemaakt zonder dat ze het zelf wist. Niet echt de perfecte openingszin en situatie om een relatie mee te starten. Snow White was dan ook eerst niet echt te vinden voor het dierlijke instinct van haar loverboy. Bigby scoorde uiteindelijk toch en kreeg haar hart (dat klinkt zo bekend) en liefde. Ja zoiets kan alleen maar in sprookjes natuurlijk.

9. Hawkgirl & Hawkman

Eeuwige liefde, zo kan je hun relatie het beste omschrijven. Ook al wordt hun liefde altijd verbrod door een of andere slechterik die hen doorheen de geschiedenis de kop in slaagt. Ze worden altijd herboren met maar één doel, elkaar terugvinden. Of hoe liefde tijdloos en een primaire kracht is in het universum. DC Comics neemt dat laatste dan ook letterlijk, want de lichamen van hun eerste incarnatie zorgden voor de kracht van een geheel Lantern Corps, “de Roze Lanterns” verspreiden onder leiding van Carol Ferris liefde (op soms een heel rare manier) over het universum.

8. Emma Frost & Cyclops

Een van de relaties in comics waarbij je je afvraagt of Cyclops nu op het lichaam of op de hersenen valt. Want niet alleen is Emma Frost een zeer mooie verschijning, ze is tevens ook een telepaat en een voormalige vijand van de X-Men. De vraag of die liefde dan ook oprecht is mag dan toch even gesteld worden. Maar het moet gezegd worden: het werkt. Vooral de vele bedscènes die we nu in X-Men-comics te zien krijgen en het voortdurend erotische getouwtrek tussen de twee vind ik leuk om te lezen. De X-Men-leider die op alles een antwoord heeft is als zeemvel in Emma’s handen. Een vrouw die Cyclops volledig in haar controle heeft, zoiets gebeurt niet vaak.  Het geeft ons alleszins voer om over na te denken en vooral te speculeren. De flirterige Emma is immers niet vies van het mannelijk schoon en Sebastian Shaw en Namor zijn slechts enkele namen op de lange lijst van deze mannenverslindster. Tot op heden blijkt Cyclops meer dan een streepje op de lijst, maar met Emma Frost weet je nooit of het echte liefde of gespeelde controle is.

7. Storm & Black Panther

De Godin en de Koning, het klinkt als een sprookje maar in de X-Men-comics is het “realiteit”. De mutante Ororo Monroe beter gekend als Storm wordt aanbeden als een godin in vele delen van Afrika. T’Challa, de koning van Wakanda heeft de legendarische titel van Black Panther opgespeld gekregen. Toen de schrijvers bij Marvel deze twee personage aan elkaar koppelden had ik niet iets van “Wat doen ze nu?” maar meer iets van “Dat ze daar niet eerder op kwamen”.

6. Catwoman & Batman

Waarschijnlijk een van de meeste rare relaties die hier in het lijstje terug te vinden is. Een held en de slechterik. Nu ja Catwoman is niet echt meer de slechterik die ze vroeger was, maar aan de kant van de “good guys” zou ik ze ook niet onmiddellijk rekenen. Ze handelt liever voor eigen rekening en de hoogste bieder. Een echt koppel vormen ze niet echt maar als ze samen op stap zijn vliegen de vonken wel van het papier. Ze verdienen een plaats in de lijst, al was het maar voor de hoeveelheid leer dat ze beiden dragen.

5. Susan & Reed Richards

Marvel’s First Family mag natuurlijk niet ontbreken in de lijst. Ze vormen al eeuwig een koppel, maar toch zijn ze gestrand op plaats nummer 5. Want ook al zijn ze altijd samen, soms denk ik dat hun liefde wat bekoeld is. De passie is wat uitgeblust, maar met een job als die van hun en dan nog eens 4 kinderen onder het dak, heb je ook geen moment rust. Ja ik reken ook The Thing & Human Torch als hun kinderen, want echt volwassen kan je hen niet noemen.

4. Harley Quinn & The Joker

Slechteriken hebben ook gevoelens, ook al kunnen die soms een beetje raar zijn. Harley Quinn en de Joker zijn niet echt een koppel in de ‘Hug&Kiss’-versie van het woord, maar ze zijn wel aan elkaar verbonden. Dat zien we vooral in de tekenfilms en de games. Harley was een verzinsel van de tekenfilmmakers en is zo langzaamaan in de comics terecht gekomen. Ach, liefde is soms ook een grap. En daar passen ze beide perfect bij.

3. Apollo & Midnighter

Warren Ellis is een genie. Met The Authority schreef hij een volledig nieuwe wending aan de typische superheldenverhalen. Brutaler, gewelddadiger en zeker meer provocerend. Apollo en Midnighter passen dus perfect bij Warren Ellis’ versie van een superheldenkoppel. Voor diegene die het nog niet door hebben, ze zijn beide van het mannelijke geslacht. Ja, Warren zette een holebikoppel op de voorgrond. Vaak zijn er al superhelden geweest die holebi waren, maar dat waren geen primaire helden van een serie. Apollo en Midnighter zijn de frontmannen van The Authority en laten dat ook veelvuldig zien in de serie. Beide zijn de meest gewelddadige helden die er zijn en hebben geen schrik om over lijken te gaan. Het holebikoppel is dan ook de kers op de taart van de serie.

2. Mary Jane & Spider-man

Als ik aan comickoppels denk dan zijn MJ & Spiderman een van de eerste koppels waar ik aan denk, ook al zijn ze op het moment geen koppel meer in de comics. De reden daarvoor is dat ze elkaar te graag zien, daarom zijn ze uit elkaar gegaan. (Klinkt als een excuus dat ik wel al eens tegen gekomen ben). Nu ja, ik had geen spinnenkrachten en ook geen hoop slechteriken die mijn hoofd op een schotel wilden. Toen Peter Parker zijn Spider-Man-masker voor de camera af nam (dat was in Civil War) was dat het startschot voor het einde van de relatie. Want niet alleen had Spider-Man veel vijanden die hem graag in een glazen potje op de kast hadden gezet, maar zijn actie zorgde er ook voor dat zijn geliefde en zijn oude tante een doelwit werden. Liefde zorgde ervoor dat ze een deal met de duivel hebben gemaakt, of was het nu Dr.Strange? Dat stuk is me wat onduidelijk door de vele herschrijvingen vanuit Marvel zelf, maar een ding staat vast. Ze zien elkaar graag daarom willen ze elkaar niet in gevaar brengen en zijn ze dus niet meer samen.

1. Lois Lane & Superman

Het primaire koppel onder de superhelden, Lois Lane & Clark Kent. The Beauty & the Alien, hij een buitenaardse superheld die als kind strandde op aarde en zij een sterreporter die eerst verliefd werd op de held en nadien op de klungel. Dat is een koppel dat alles al heeft mee gemaakt met als ultieme punt de dood van Superman. Machteloos toekijken hoe een geliefde sterft in zijn superhelden pak. De beelden van een gillende Lois met een dode Clark in de armen zijn er dan ook die elke comicfan kent. Maar gelukkig zijn helden niet lang dood, tenzij je Ben Parker heet.

Happy Valentine’s day !

Koppels die de lijst juist niet haalden :

Jean Grey & Cyclops : Jean is al enkele jaren dood en Cyclops heeft zijn handen vol met Emma Frost.
Jean Grey & Wolverine : Weeral is Jean al enkele jaren dood en was Logan eigenlijk meer de verboden vrucht dan de eeuwige liefde.
Aunt May & Ben Parker : Blijkbaar kom je niet in mijn lijst als je dood bent, want ook zij haalden het niet.
Luke Cage & Jessica Jones : Sinds New Avengers het primaire koppel van dat team, maar hebben niet genoeg impact gemaakt op mij om de lijst te halen.
Mockingbird & Hawkeye : Eigenlijk hetzelfde als met Luke & Jessica.
Rictor & Shatterstar : Nu niet om discriminerend te doen, maar Apollo & Midnighter waren het eerste homoseksuele superheldenkoppel.

Had jij nog andere koppels in de lijst geplaatst? Laat het ons weten!

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian