0
Posted 14/02/2011 by Lav in Comics
 
 

25 jaar Dark Knight Returns

25 jaar geleden, in het jaar van de nucleaire ramp in Tsjernobyl, werden grote klassiekers in de comicwereld gepubliceerd. Eén van deze was Frank Miller’s The Dark Knight Returns (DKR), een Graphic Novel die zijn stempel op de comicwereld zou gaan drukken. Voor elke comicliefhebber van nu blijft dit een tijdloze klassieker.

DKR is een vierdelig Graphic Novel over een oud geworden Batman die al 10 jaar op pensioen is maar uiteindelijk toch zal terug keren om Gotham te helpen.

Niemand vóór Frank Miller had de donkere en duistere kanten van Batman met maatschappelijke kritiek  op zo’n intrigerende wijze uitgewerkt. Dit zal jaren lang nog een duidelijke invloed hebben op andere auteurs en tekenaars en in ieder lezer bijblijven.

We zijn dan ook meer dan blij om, nu in Februari 2011, de 25ste verjaardag van deze klassieker te vieren!

Je kan hier de review van The Dark Knight Returns lezen.

Comments

comments


Lav

 
avatar