1
Posted 12/02/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Mogelijke toekomst voor de X-Men in 2012?

Op Bleeding Cool staat een wel zeer interessant klinkend gerucht in verband met wat de toekomst in petto heeft voor de X-Men na de gebeurtenissen van Fear Itself. Volgens de site heeft een betrouwbare bron vanuit het comicswereldje bepaalde details aan hen vrijgegeven over de toekomst van ieders favoriete mutanten. Het zou hier gaan om het resultaat van een recente X-summit bij Marvel, maar de plannen zouden nog maandenlang voorbereiding en herwerking nodig hebben volgens die bron. Waarschijnlijk dat we tegen het einde van dit jaar/begin volgend jaar pas zullen weten hoe het exact zit. Het klinkt alvast interessant.

Er zou iets gaan gebeuren waardoor de leden van de X-Men in twee unieke teams en dus ook twee unieke reeksen gesplitst zouden worden met ieder een eigen morele kijk op het leven. Het zou zo een beetje zijn in de trend van de visie van Charlex Xavier over mutanten en mensen versus die van zijn beste vriend Eric Lensher (Magneto). Dat klinkt best leuk als je het mij vraagt. Het zou het ook gemakkelijker (en goedkoper) maken om de X-Men verhaallijnen te kunnen volgen als ze het ook bij die twee reeksen houden. De twee teams zouden elk een leider hebben die de visie van het team vertegenwoordigt. Het team dat meer neigt naar de visie van Charles Xavier zal verrassend genoeg geleid worden door Scott Summers (Cyclops) die met zijn mentor gebroken heeft. Wie leidt er dan het team dat meer de visie van Magneto ondersteund? Ook dat vind ik persoonlijk een rare keuze (tot je doorhebt dat we het hier over Marvel hebben), maar dat team zal geleid worden door Wolverine.

Jason Aaron (Wolverine, Punisher MAX) zal een vier issue extra-sized mini over Wolverine zijn X-Men schrijven met telkens een andere bekende comics artist die het issue zal tekenen. Twee van deze zijn reeds gekend: Marc Silvestri  (Uncanny X-Men, Wolverine) en Steve McNiven (Marvel Knights 4, Civil War). En de bijhorende mini-serie die zal focussen op de X-Men onder leiding van Scott Summers zou eventueel geschreven worden door de huidige schrijver achter Uncanny X-Men: Kieron Gillen.

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be