1
Posted 11/02/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Future Foundation : Spidey bij de Fantastic Three?

Één van de leden van de Fantastic Four ging sterven waardoor het team niet meer zou bestaan en de reeks over zou gaan in het zogenaamde FF (Future Foundation). Ik vond dat eerlijk gezegd goed nieuws om twee redenen: er gaat iemand van de Fantastic Four dood en ik vind dat met uitzondering van Johnny Storm allemaal nietszeggende personages zonder charisma en ten tweede heb ik nog nooit een Fantastic Four comic gelezen die ik de moeite waard vond. Heugelijk nieuws dus en ik begon alvast te hopen dat men bij Marvel the Thing in een of andere cementmolen van dr Doom ging laten vallen en deze er renovaties mee zou doen aan zijn kasteel. Misschien ging Sue Richards er aan? Die vrouw heeft geen enkel nut behalve een kind te hebben met Reed Richards. Hij leek mij dan weer een logische keuze vermits Richards een steeds belangrijkere rol begon te spelen in het Marvel Universum maar nee, ze hebben het enige lid van de Fantastic Four die ik kon uitstaan laten sterven: R.I.P. Johnny Storm ^^

Hoe moet het nu verder met die andere drie figuren uit the Fantastic Four? Gaat the Thing zelfmoord plegen? Verdwijnt Sue Richards een tijd om te rouwen om haar broer? Kruipt Reed Richards in zijn laboratorium om zijn schoonbroer terug tot leven te wekken? Nee, ze slaan de handen samen met niemand minder dan Spider-Man (en enkele nog niet onthulde Marvel superhelden), geven elkaar nieuwe flashy outfits en vormen de zogenaamde Future Foundation. Hier heb ik al meteen twee opmerkingen bij: zit Spider-Man intussen nog niet in genoeg teams? Ik denk dat hij zelfs al meer lidkaarten heeft dan Wolverine ondertussen … En de outfits zien er gewoon ronduit belachelijk uit, en ze hebben zelfs weer een of ander idioot uitziend “vliegtuigje”. Maar ik wijk even af; de bedoeling van de Future Foundation is om elke bedreiging binnenin het Marvel Universum voorgoed tegen te houden. Wil dat zeggen dat we Reed en co achter dr Doom zien gaan met als doel hem te vermoorden? In dat geval kan het nog interessant worden en stel ik voor dat ze de Punisher overtuigen met hen mee te spelen.

Future Foundation begint in maart van dit jaar en zal geschreven worden door Jonathan Hickman (Legion of Monsters, Fantastic Four: Dark Reign) en getekend door Steve Epting (Avengers, Captain America). Tom Brevoort, senior vice president bij Marvel had alvast het volgende verkoopspraatje klaar: “FF will alter the very fabric of the Marvel Universe. Jonathan and Steve have crafted a unique, powerful new series that’s going to surprise a lot of fans with its combination of mind-blowing ideas and visuals.”

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be