0
Posted 10/02/2011 by Wade in Comics
 
 

Batman: Arkham City krijgt comic

Het lijkt soms wel alsof DC ons maar niet genoeg informatie kan geven over Batman: Arkham City, de opvolger van naar mijn mening het beste superhelden game ooit.: Batman: Arkham Asylum. Maar dit laatste nieuws DC Comics laat mij een beetje achter met een dubbel gevoel, ik weet niet of ik hier blij om moet zijn of mijn portefeuille in metsen in cement. In mei dit jaar zal DC namelijk een reeks tie-in comics lanceren die de periode tussen Arkham Asylum en Arkham City moeten verduidelijken.

Deze reeks zal zich dus tussen de twee games afspelen en kost 2,99 dollar en wordt geschreven door Paul Dini (Batman The Animated Series, Mad Love) die ook de verhaallijn voor beide games schreef en zal getekend worden door Carlos D’anda, de concept artist voor beide games. Een slimme stap van DC vermits je zo een comic reeks krijgt die net hetzelde aanvoelt als de games en dus een volwaardige toevoeging en meerwaarde vormt voor de fans. DC gaat ook meer spelen met hun digitaal platform in de vorm van korte tussenverhaaltjes van slechts 8 pagina’s die voor 99 dollarcent verkocht zullen worden. Eerst zal het een digitale exclusiviteit blijven maar vanaf dat de hele reeks gebundeld wordt in soft cover en hard covers, zullen deze er ook bij zitten. Deze digitale “mini-comics” zul je niet nodig hebben om de algemene verhaallijn te volgen en concentreren zich slechts op enkele schurken uit Batman zijn rogue gallery en hun krachtmetingen in Arkham City.

Het verhaal zelf, begint één jaar na de gebeurtenissen in Arkham Asylum. Gotham City haar nieuwste burgemeester Mayor Quincy Sharp, de vroegere directeur van Arkham Asylum, heeft Arkham gesloten en in plaats hiervan het zogenaamde Arkham City opgericht. Een gevangenissysteem vergelijkbaar met dat uit Escape from New York: Quincy Sharp heeft een deel van Gotham City afgesloten met stevige muren waarin de voormalige patiënten van Arkham “vrij” mogen rond lopen in deze “maximum security prison”.  Arkham City wordt geleid door niemand minder dan Dr. Hugo Strange, een personage die de geheime identiteit van Batman kent …

Comments

comments


Wade

 
avatar