1
Posted 08/02/2011 by Wade in Comics
 
 

Fear Itself cover

cover by Steve McNiven

Marvel heeft de cover van Steve McNiven (Old Man Logan, Civil War) voor het eerste issue van haar “Fear Itself” event gereleased. Het geheel zal geschreven worden door Matt Fraction (Casanova, Uncanny X-Men) en Stuart Immomen (Ultimate X-Men, Thor) zal zorgen voor de interior art van de comic. Voor zij die het plot niet (goed) kennen, herhaal ik het hier even:

“Sin, de nieuwe Red Skull, doet een in haar ogen geweldige ontdekking: een schaamtevol geheim dat de fundering van het Marvel Universum zal doen schudden. Vaders zullen tegen hun zoons keren en vrienden zullen elkaar te lijf gaan: ze vind de zogenaamde God of Fear. De belichaming van alle angst! Kunnen de Marvel helden hem tegen houden? (uiteraard)”

Op de cover zie je, zeer strategisch, Iron Man, Wolverine, Spider-Man, Steve Rogers en Thor. Superhelden die Marvel enorm promoot en waarvan onder andere Spider-Man en Wolverine hun zogenaamde cashcows zijn: personages die ze overal instoppen en uitmelken omdat de lezers meer geneigd zijn een comic te kopen als zij er in mee spelen. (al is Spider-Man terug een degelijke comic aan het worden ^^). Persoonlijk vind ik het meer een cover voor Siege: Thor is gevallen en de andere helden moeten hem en de Noorse goden te hulp schieten. Ik vind niets van angst of iets dergerlijks terug in de cover, de art is mooi maar het zegt me totaal niets over het concept. Wat ik persoonlijk wel toepasselijk vind bij een crossover event. Als laatste, laat ik jullie met Marvels verkoopspraatje:

“Marvel Universe is about to enter a waking nightmare and no show of force, no attempt to reason, not even unconditional surrender can ever undo the damage done. As Spider-Man, Captain America, Wolverine, Iron Man and the rest of Earth’s mightiest heroes find themselves drafted into an eons-old war, will they have the combined resolve to combat their own worst fears personified? Can their loved ones and teammates escape from under the boot heel of Sin, the new Red Skull? And just what secret do her perverse plans share with the endless abyss beneath the Rainbow Bridge?”

Comments

comments


Wade

 
avatar