0
Posted 07/02/2011 by Wade in Comics
 
 

Pull list februari 2011

Omdat het nu al zo extreem lang geleden is, post ik nog eens een pull list voor jullie. Zo krijgen jullie enig idee wat (een van) die rare mannen bij Brainfreeze zo al lezen. Het is niet letterlijk een pull list maar meer een lijst van comics die ik gisteren gekocht heb en jullie kan aanraden. Uiteraard houd ik het hier spoilervrij bij alle zeven comics.

Iron Man Noir (tpb)

We schrijven het jaar 1938, Tony Stark is een rijke versie van Indiana Jones die de wereld rond reist op zook naar mythologische schatten en zo te ontsnappen van de verantwoordelijkheden van een ijzer magnaat. De Fontein des Jeugd, de Hangende Tuinen van Babylon, Stark heeft ze allemaal al gevonden maar slechts weinigen weten dat dit deel uitmaakt van een wanhopige poging om zichzelf te genezen van een ziekte die hem zeer langzaam aan het doden is. Nu dat iemand geheimen van Stark Industry verkoopt aan Count Nefaria en zijn Nazi sympathisanten, zal het niet lang duren eer ze Tony op het spoor komen in zijn nieuwste queeste …

Action Comics #897

Nu Superman rond dwaalt in de Verenigde Staten en plaatsen herbezoekt die een belangrijke betekenis hebben gehad in zijn leven, gaat het in Action Comics allemaal over Lex Luthor. Deze is na het dragen van een Power Ring uiteraard er op uit om deze macht terug te verkrijgen en is daarom nu aan zijn achtste issue toe waarin ie op zoek is naar een Black Lantern Ring. Zeer gevaarlijke combinatie als je het mij vraagt: Black Lantern en Lex Luthor. Maar het lijkt er op alsof hij ergens raad gaat zoeken op een wel zeer onwaarschijnlijke plaats: bij de Joker.

Green Lantern & the Flash: 100-page spectacular

Deze DC One Shot van niet minder dan 100 pagina’s, verzamelt eigenlijk de vier issues van “Green Lantern/Flash: Faster friends. In deze miniserie experimenteert het Amerikaanse leger op een alien, ze spuiten hem onder andere vol met ziektes waar mensen aan kunnen lijden. Hierdoor is de alien die normaal duizenden jaren kan leven nu stervende en ontsnapt. Allan Scott en Jay Garrick (de Golden Age Green Lantern en Flash) proberen de alien te stoppen maar worden ontvoerd. Zullen Kyle Rayner en Wally West hen kunnen redden?

Blackest Night: Director’s cut

DC doet met deze special iets, in mijn ogen, enorm vernieuwend: in plaats van gewoon een comic geven ze je hier het comic equivalent van een behind the scenes dvd boordevol extra’s een goodies. Blackest Night: The Director’s cut zit boordevool easter eggs, verborgen boodschappen die men ons uitlegt en nooit eerder geziene art en scripts van Blackest Night en previews van Brightest Day en dat in 80 pagina’s.

Brightest Day: 100 page spectacular

In deze 100 Page Spectacular krijgen we twee verhalen. In het eerste nemen de Teen Titans het op tege, Kestrel, de gestoorde hond uit het Chaos Realm om diens poging van ongeziene kracht te verkrijgen tegen te houden. Dit verhaal komt uit Teen Titans # 27-28. Het tweede verhaal komt dan weer uit Legends of the DC Universe #26 – 27 en hierin krijgt de Joker het aan de stok met zowel Batman als Aquaman wanneer hij besluit om weer eens met zijn befaamde Joker-Fish op de proppen te komen.

Age of X: Alpha

Age of X, Marvel haar New Big Thing voor de X-Men, dat eigenlijk qua berschrijving, plot en look lijkt te teren op het succes van Age of Apocalypse, begint in deze Age of X: Alpha. De X-Men bevinden zich weer in een enorm moeilijke situatie, maar dit keer zijn de rollen omgedraaid: de mensheid is namelijk het mutantenras aan het uitroeien en enkel Magneto en een handvol van zijn volgelingen staan nog in hun weg. Enkele bekende X-Men hebben weer een make over gekregen om beter in het verhaal te passen en de meeste zijn gewoon al overleden. Waar ze het in Age of Apocalypse opnamen tegen de mutanten despoot zelve, nemen ze het hier op tegen onder andere de Avengers!

Loki #2

In het vorige issue zagen we Loki met lang haar en baard rond een kampvuur dat hij in zijn ballingschap had gelaakt in de hoop van toch warm te blijven. Het leven was allesbehalve rooskleurig voor deze kwelgeest om het zacht uit te drukken. Marvel vond dit een goeie kans om Loki eens zijn kant van het verhaal te laten vertellen over wat hij allemaal al heeft uitgespookt in zijn lange carrière. Om eerlijk te zijn leek het concept me niets meer te zijn dan: “Hier kunnen we geld mee verdienen!”, maar in tegendeel tot alle Wolverine spinn-offs en dergerlijke is deze mini series een verhaal dat echt de moeite waard is te lezen, zelfs al ben je geen fan van Thor.

Daredevil Reborn #1 of 4 

Na de events van Shadowland ontvlucht Matt Murdock aka Daredevil zijn jachtgebied van Hell’s Kitchen (dat hij raar genoeg in de handen laat van Black Panther) en vlucht voor een of andere reden naar het westen. Hier komt hij toevallig op het spoor van een complot in verband met enkele rednecks. Buiten het feit dat hij op de loop is van de lange arm van de wet, lijkt Matt Murdock niet echt onder de indruk van de gebeurtenissen van Shadowland, ook lijkt het verhaal (waarvan men zei dat het mogelijk het laatste Daredvil verhaal zou worden) niet echt belangrijk te zijn in het leven van de blinde advocaat uit Hell’s Kitchen.

Comments

comments


Wade

 
avatar