0
Posted 04/02/2011 by Wade in Interview
 
 

Member interview: Jade

Jade

Hier bij Brainfreeze vinden wij het interessant om feedback te krijgen van onze lezers, daarom ga ik af en toe enkele korte interviews doen met jullie. Je kunt je hier voor aanmelden door mij te mailen op wade@brainfreeze.be. Indien je een van de andere crew leden persoonlijk kent en je wilt meewerken, kun je het gewoon via hem of haar aan mij laten weten. De bedoeling achter deze interviews is om jullie ook eens aan het woord te laten over jullie favoriete comics en/of manga en zo te zien waar we ons misschien meer op kunnen focussen hier bij Brainfreeze.

Voor het eerste interview heb ik gepraat met Jade uit West-Vlaanderen, vermits ze liever anoniem blijft heb ik een toepasselijke foto gekozen die meerdere DC en vooral Green Lantern fans wel zullen weten te appreciëren.

Hoe ben je in aanraking gekomen met comics/manga?
Comics via mijn ouders, met manga’s pas veel later via mijn broers. Ook vriendinnen op school lazen veel manga’s en zo heb ik de bekendste zoals Inu-Yasha en Full Metal Alchemist leren kennen.

Wat was de allereerste die je kocht?
G.Raf Zerk, een strip dus maar ik weet niet meer welk issue.

In welke taal lees je comics/manga en waarom?
Nederlands of Engels, omdat het makkelijk te begrijpen is. Ik kan geen Japans of Chinees, dus het zou maar stom zijn om ze in die talen te kopen. Engels is meestal wel iets beter dan de Nederlandse versies.

Zoek je informatie op vooraleer je een comic/manga koopt of iets anders?
Meestal wel, ik wil toch waar voor mijn geld. Als het over iets gaat waar je totaal geen interesse voor hebt zal het je spijten als je het koopt. Of je leest hem in de winkel, maar veel winkeliers zijn daar niet blij mee.

Zo ja, haal je deze informatie op het internet of ga je eerder af op wat vrienden je aanraden?
Beide, Internet is meestal een goeie objectieve informatiebron, maar via vrienden kan je ook bepaalde details te weten komen als je die al op voorhand wil weten.

Is er een bepaalde comic/manga die je de lezers kunt aanraden en waarom juist die?
Er zijn hele goeie, maar de beste blijven natuurlijk de gewone strips als Guust Flater en G.Raf Zerk en zo. Bij de manga’s raad ik niet de eindeloze series zoals Naruto aan, maar meer de kortere series zoals Elfenlied of Kampfer.

Waar koop jij vooral je comics/manga of heb je geen bepaalde voorkeur?
Hier daar en overal. Soms vind ik via het internet een comic die ik al lang wil, maar meestal vind ik ze toevallig in de winkel.

Waarom juist hier/geen voorkeur?
Ik bots er meestal tegenop, ga niet echt zelf op zoek naar de comics.

Vind je de overzet van comic/manga naar animatiereeks/anime geslaagd? Waarom wel/niet?
Te zien welke reeksen. Bij de ene manga zoals Naruto zijn de anime’s beter, maar bij de andere is het dan weer omgekeerd. Verfilmingen kloppen ook meestal niet met de mangas/comics! Kan je je wel eens dood aan irriteren.

Wat moet een comic/manga volgens jou hebben om goed te zijn?
Humor, een goed of kort en krachtig verhaal, en bij manga’s mag actie niet ontbreken. Bloed of zo is geen vereiste. In de wereld van manga zit er wel altijd wel een kortgerokt personage in, of een vulgaire insinuatie, en dit kan wel passen bij het verhaal, maar soms kan het ook storend zijn.

Lees je manga/comics voor de verhaallijnen of koop je gewoon comics waarin een bepaald personage meespeelt?
Meestal verhaallijnen, maar meestal koop ik comics met kortverhaaltjes dus dan is het meer voor de personages.

Als ik je zou vragen de pro’s en contra’s van comics versus manga te zeggen, welke zou je noemen en welke van de twee media geniet je voorkeur?
Comics genieten nog altijd meer van mijn voorkeur omdat het gewoon meer mijn tekensmaak is, en de verhaallijnen van manga’s kunnen soms ontzettend lang duren en aanslepen over meerdere boekjes. Bij comics heb je meestal 1 centraal verhaal.

Moet, in jouw mening, een verfilming van een comic/manga het bronmateriaal tot op de letter volgen of mag het gewoon een adaptatie zijn van dit bronmateriaal? Waarom?
Bij comics mag het afvloeien omdat die verhaallijn niet zo strak is, maar bij een manga kan het heel teleurstellend zijn als je de manga leest en de film totaal niet strookt met het eigenlijke verhaal.

Ondervind je dat de comics/manga die je leest een effect hebben op je leven/persoon?
Nee, ik zou niet inzien waarom. Het blijft een verhaal op papier. Als kind kan je wel eens doen alsof je een ninja bent en al die dingen, maar op zich veranderd er niets.

Wat vind jij dat de held van het verhaal moet hebben? Superkrachten, bepaalde waarden, coole gadgets, … ?
Meestal lees ik comics met niet echt een held maar meer gewoon een hoofdfiguur. Meestal humoristisch.
Coole gadgets zijn altijd een plus:-D

Comments

comments


Wade

 
avatar