0
Posted 03/02/2011 by Timaeus in Tv/Film
 
 

Update: Superman: Man of Steel

Enkele dagen geleden lieten we jullie al weten dat Henry Cavill gecast was als nieuwe Superman in de nieuwe reboot van de franchise met Zach Snyder in de regisseursstoel. Nu lijken de pijlen van casting eerder gericht op het vinden van de juiste actrice die Lois Lane, de wereldbekende journaliste en soulmate van Kal-El van Krypton. Verschillende sites maken melding van enkele actrices die werden gevraagd om een auditie te doen (of deze al hebben gedaan). Op dit lijstje prijken namen zoals Kristin Stewart (bekend van de Twilight saga), Dianna Agron (de blonde cheerleader uit Glee), Rachel McAdams (de tegenspeelster van Downey Jr. in Sherlock Holmes), Jessica Biel (die al ervaring heeft met het vertolken van een strippersonage met Blade III en tevens net de rol van Catwoman gemist) en Malin Akerman (onder ons bekend als Silk Spectre II in Watchmen). Maar in pole position lijkt Olive Wilde te liggen. Voor het grote publiek is Wilde vooral bekend van haar vertolking van het personage Thirteen in de awardwinnende reeks House, maar sinds kort is ze ook een filmster nu Tron:Legacy een box-office succes blijkt te zijn. Binnenkort is ze ook te zien in de verfilming van een comic die er eigenlijk geen mocht zijn, Cowboys and Aliens. Wat ze alleszins al voor heeft op de andere actrices is dat de journalistiek haar in het bloed zit met twee ouders die beide actief zijn in het journalistenwereldje.

Ik persoonlijk hoop dat Wilde het haalt. Hoe ze Thirteen speelt in House, leunt heel nauw aan bij hoe ik meen dat Lois Lane moet zijn geschreven. Wilde acteert met een flinke portie lef maar vergeet niet een soort van diepte te leggen in haar personages. Kristin Stewart en Dianna Agron lijken mij eerder slechte keuzes. De acteerprestaties van Stewart in Twilight zijn eerder lachwekkend te noemen en haar naam zou een fout publiek naar de film trekken. Ook Agron lijkt hierbij een slechte keuze, ze heeft geen ervaring als vrouwelijk hoofdpersonage in een film en lijkt ook een publiek aan te trekken die haaks staat op de Supermanfranchise.

Comments

comments


Timaeus

 
avatar