0
Posted 03/02/2011 by Wade in Tv/Film
 
 

Update: The Dark Knight Rises

Joseph Gordon-Levitt

De geruchtenmolen rond wat Christopher Nolan zijn laatste Batman film wordt, draait nu al even op volle toeren, zelfs al van voor Nolan en co. aan het script begonnen en The Dark Knight nog niet in de cinemazalen te zien was. Na de tragische dood van Heath Ledger ging vrij snel het gerucht de ronde dat Christopher Nolan op zoek zou gaan naar een nieuwe acteur om Ledger te vervangen. Twee namen die herhaaldelijk vielen waren Paul Bettany (Legion, First Knight) en Joseph Gordon-Levitt ((500) Days of Summer, Inception). Dit gerucht werd echter vrij snel de kop ingedrukt door Nolan zelf die zei dat er geen Joker meer zal komen in zijn Batman trilogie, maar dit stopte de geruchtenmolen uiteraard niet! Vrij snel ging het de ronde dat de twee acteurs nu een mogelijke Riddler zouden vertolken maar ook dit gerucht werd vakkundig de kop ingedrukt.

Kort na het succes van Inception werd aangekondigd dat Tom Hardy (Inception, RocknRolla) een rol zou krijgen in The Dark Knight Rises. Ditmaal dachten de fans dat hij niemand minder dan Hugo Strange zou spelen, de psychiater die Batman zijn geheime identiteit kent en dus gevaarlijk is voor zowel Batman en Bruce Wayne. Een personage dat volgens mij vrij goed zou thuishoren in het Batman universum dat Nolan gecreëerd heeft: realistisch, grimmig en geen superkrachten. Intussen weten we inmiddels dat Tom Hardy niet in de huid van Hugo Strange zal kruipen, maar eerder in die van de gestoorde Venomverslaafde bodybuilder Bane. Een rol die Hardy volgens mij enorm goed zal spelen.

Na het casten van Hardy ging Christopher Nolan op zoek naar een nieuwe leading lady vermits Rachel Dawes sterft in de vorige film. Weer kregen we vele namen te horen waaronder Jessica Biel, Keira Knightley, Anne Hathaway en eigenlijk zo goed als elke andere (jonge) actrice in Hollywood. De geruchten over wie de gekozen actrice zou spelen waren enorm uiteenlopend maar, volgens de fans, de grootste kansmaker zou Talia Al Ghul zijn. Dit omdat zij door velen als de ware liefde van Batman beschouwd wordt en haar vader, Ra’s Al Ghul reeds in Batman Begins meespeelde. Een wraakactie van Talia tegen Batman terwijl ze verliefd wordt op hem, zou overigens perfect in hun gestoorde relatie passen. Maar helaas pindakaas, het werd niet Talia Al Ghul. Toen men bekend maakte dat Anne Hathaway gecast was, zei men ook dat ze Selina Kyle zal spelen die jullie allemaal wel kennen als Catwoman. Of ze echter in de huid van haar alter ego zal kruipen, is geen duidelijkheid over vermits Christopher Nolan het steeds over Selina Kyle had …

En dan nu het nieuwste gerucht: Joseph Gordon-Levitt die lange tijd beschouwd werd als de nieuwe Joker of Riddler, zou gecast zijn in The Dark Knight Rises voor een nog niet bevestigde rol. De geruchtenmolen draait inmiddels weer op volle toeren: gaat hij dan Hugo Strange spelen? Misschien wordt hij een jonge, magere versie van Harvey Bullock? Gaat Nolan Batman doen verdrinken in supervillains? Een ding staat volgens mij al vast: welke rol Nolan hem ook geeft, hij gaat er iets goeds mee doen.

Comments

comments


Wade

 
avatar