0
Posted 02/02/2011 by Wade in Comics
 
 

Brightest Day : Aquawar

Het leven van Arthur Curry, voor de zeewezens onder jullie ook bekend als Orin (de originele Aquaman) is allesbehalve leuk of aangenaam te noemen de laatste tijd. Eerst muteert hij in de zogenaamde Dweller of the Depths waardoor hij mystieke en helende krachten krijgt, de helft van zijn lichaam uit water bestaat en hij zijn geheugen verliest . Het enige wat hij zich kan herinneren is een profetie die lichtjes gebaseerd is op zijn eigen leven en hem er toe leidt Arthur Joseph Curry te vinden die dan de nieuwe Aquaman wordt. Nadien sterft Orin om tijdens de gebeurtenissen van Blackest Night terug tot leven gewekt te worden als een Black Lantern. Uiteindelijk zou hij tesamen met enkele andere superhelden letterlijk opnieuw het levenslicht zien maar zijn hervonden leven blijkt toch niet zo rooskleurig te zijn. De krachten die hij vroeger met gemak aanwendde, lijken nu een duistere dimensie te hebben aangenomen en meer te lijken op de krachten die hij als Black Lantern gebruikte om Tempest te doden. De gebeurtenissen van Brightest Day hebben het er voor Orin niet makkelijker voor gemaakt. Alles wat hij dacht te weten over zijn vrouw en de moeder van zijn vermoorde kind Mera blijkt een leugen te zijn, zijn grootste vijand Black Manta is terug en heeft een bataljon van Xebel soldaten aan zijn zijde onder leiding van de jongere zus van Mera, Siren en dit alles moet hij verwerken met het leven van de nieuwe Aqualad Jackson Hyde, zoon van Black Manta, op het spel. Kortom een zwaar geladen inleiding voor het mini-event Aquawar.

Met Brightest Day #19 die uitkomt 2 februari van dit jaar, krijgen we dit mini-event dat DC ons al even teasde in de vorige issue. Het lijkt erop dat het conflict dat reeds woedde in de vorige issues nu escaleert tot een echte Aquawar. Wij bij Brainfreeze hebben hier al enkele preview images voor jullie:

Brightest Day #19 page 1

Brightest Day #19 page 2

Brightest Day #19 page 3

Brightest Day #19 page 4

Brightest Day #19 page 5

Comments

comments


Wade

 
avatar