0
Posted 01/02/2011 by Wade in Comics
 
 

De nieuwe Venom ontmaskerd

Iedere Marvel fan kent ongetwijfeld Venom en een introductie lijkt me daardoor meer dan overbodig. De wereldbekende symbioot is inmiddels gescheiden van Mac Gargan, die zelf terug zal opduiken als The Scorpion, en het leger van de Verenigde Staten heeft grootste plannen met Venom. Ze willen de symbioot namelijk gebruiken als een wapen, een soort van last-resort geheim agent die ze overal ter wereld in actie kunnen sturen. Dit brengt uiteraard enkele problemen met zich mee: Venom eet al eens graag mensen, het “pak” dragen werkt verslavend, de drager zou Venom constant onder controle moeten proberen houden, Venom heeft de neiging zich te binden aan de psyche van zijn drager, noem maar op.

In Amazing Spider-Man 654.1 die uitkomt in februari zal Venom dus een nieuwe host krijgen, iemand die zeer gekend is binnen in de “Spider-Man Family”, aldus zo liet Marvel ons in December weten. De bedoeling was om de identiteit van de host tot dan geheim te houden maar tijdens een persconferentie vorige week onthulde Senior Editor Stephen Wacker per ongeluk dat de nieuwe host niemand minder is dan Spider-Man zijn grootste fan: Flash Thompson. Hij zal opnieuw in actieve dienst worden genomen door de U.S. Armed Forces, niet door S.H.I.E.L.D. dus, en ingezet worden als een soort superpowered geheim agent en vanaf maart zijn eigen ongoing serie krijgen. Venom zal geschreven worden door Rick Remender die momenteel enorm goed werk levert met zijn Uncanny X-Force en waarschijnlijk van deze Venom ook een pareltje kan maken.

Venom zal zich afspelen in het spionage wereldje van Marvel en de symbioot zal behandeld worden als niets meer dan een wapen. Vanwege het verslavende effect dat het pak op zijn drager heeft, legt men een beperking van twintig missies op per drager. Dit om te vermijden dat Venom zich compleet bindt met zijn nieuwe host en terug een villain kan worden. Persoonlijk vind ik dit een zeer interessant gegeven vermits het meer dan waarschijnlijk is dat er op een gegeven moment iemand gaat zeggen dat hij de wonderbaarlijke krachten die komen met het “dragen” van Venom, niet wilt afgeven. De keuze van Flash Thompson op zich is al interessant genoeg om deze nieuwe reeks te willen lezen. Ondanks het feit dat hij Spider-Man zijn grootste fan is en een “true blooded American”, heeft Thompson zijn fouten waarvan één zijn temperament is. Als Flash dit niet onder controle weet te houden, zal Venom hier gebruik van kunnen maken en de controle van Flash overnemen. Het lijkt ook heel interessant hoe Flash zal omgaan met de mogelijkheid dat hij zijn benen permanent terug heeft nadat deze in de oorlog in Irak na een heldendaad heeft verloren. Deze nieuwe Venom zal ook interactie hebben met personages zoals Spider-Man die hem kennen als een gevaarlijke alien die voor wie mensenlevens geen waarde hebben. Verwacht hier bij Brainfreeze zeker een review van het eerste issue, tot dan laten we je met enkele onafgewerkte art afbeeldingen van Venom.

Comments

comments


Wade

 
avatar