6
Posted 31/01/2011 by Malkavian in Comics
 
 

Transmetropolitan Art Book

Amerika, het land van de comics heeft een imago probleem. Het is te zeggen, Comics hebben een imago probleem, want een comic wordt daar sowieso aanzien als iets voor kinderen. Wij weten allemaal dat het medium meer biedt dan alleen maar grappige en kindvriendelijke verhalen. Maar blijkbaar weet John met de pet in Amerika dat niet en worden er met regelmaat stripzaken, schrijvers en tekenaars aangeklaagd omdat ze de jeugd bezoedelen met hun vulgaire tekeningen. Gelukkig zijn er organisaties die hier tegen vechten.

Comic Book Legal Defense Fund is zo’n organisatie. Nu kan je denken, mooi maar het is een vrij ver van mijn bed show. Maar de vele rechtszaken hebben invloed op het medium in zijn geheel. Stel je voor dat je nooit The Boys, Transmetropolitan of The Walking Dead zou kunnen lezen omdat deze “te gewelddadig” werden bevonden door de Amerikaanse regering. Als ze niet in Amerika uitkomen, is de kans ook klein dat wij ze in ons Belgen landje te zien gaan krijgen.

Omdat een organisatie als Comic Book Legal Defense Fund volledig leeft op giften en geen echt inkomen heeft, organiseren Darick Robertson en enkele sympathisanten een inzamel actie in de vorm van een unieke hardcover met alleen maar Artwork van Transmetropolitan. Een uniek item dat niet verkrijgbaar gaat zijn in de winkel maar alleen te verkrijgen is via de inzamel actie.

Als Transmetropolitan fan heb ik dan ook geen moment getwijfeld om het project te steunen, je krijgt dan ook een vrij unieke Art book voor. Ben je zelf geïnteresseerd om de Art Book te kopen dan kan je dat via hun Kickstarters pagina. Het systeem laat je kiezen wat voor een versie van de Art Book je wilt en verbind je dan door naar Amazon.com om zo te betalen en je adres gegevens achter te laten. Let wel op, de organisatie vraag om 10$ extra te storten voor verzending naar Europa. Dit moet je zelf aanpassen op Kickstarters website voor je door klikt naar Amazon.com! Ze moeten 26000 $ inzamelen willen ze de Art Book kunnen drukken, op het moment zitten ze aan 23000$ met nog 14 dagen te gaan. Dus ik zou zeggen steunen!

Geen schrik, als het voorop gestelde bedrag niet gehaald wordt , gaan ze ook het geld niet van je rekening halen. Pas als de Art Book effectief gedrukt gaat worden, gaan je centjes naar het fonds.

Enkele voorbeelden van Artworks uit het Boek.

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian