2
Posted 28/01/2011 by Wade in Tv/Film
 
 

The New Thundercats

eerste gelekte afbeelding

Zoals onze goede vriend Chromium zegt in zijn column: “Vroeger was het beter.” Een gezegde dat men in Hollywood deelt, dat verklaart de talloze remakes die uiteraard ooit zelf een remake zullen krijgen en daar waar Hollywood gaat, volgt het televisie wereldje. Hoe doen ze dat? Door diep terug te graven in de archieven van een kleine dertig jaar geleden, een periode waarin je veel cartoons had die we inmiddels als klassiekers beschouwen: de jaren 80. De muziek was fout (Poison, Mötley Crue) en de mensen liepen gekleed als roze suikerspin en leken meer op poedels dan op mensen maar de tekenfilm reeksen uit die tijd, daar zaten gewoon enkele pareltjes tussen. Na de, in mijn ogen vreselijke reboot van Transformers, laat de televisie industrie haar oog vallen op een nieuwe reeks van Thundercats en er zijn al enkele afbeeldingen gelekt.

Laat ik, voor onze jonge lezers, eerst even kort de plot samenvatten van de originele Thundercats. Een plot die men waarschijnlijk toch deels zal overnemen:

De serie begint met katachtige bewoners van de planeet Thundera die hun onbewoonbare planeet ontvluchten en een nieuw leven willen opbouwen op de  planeet die zij Third Earth noemen. Onderweg worden ze echter aangevallen door een groep mutanten en hun ruimteschip is onherstelbaar verwoest. Jaga, de oudste Thundercat, die het ruimteschip bestuurt, offert zichzelf op om er zeker van te zijn dat het schip aankomt op de bestemming. De andere Thundercats liggen intussen nog steeds in zogenaamde suspended-animation zodat ze niet verouderen. Dankzij iets dat men een warpveroudering noemt, is hun nieuwe leider Lion-O wél ouder geworden zodat hij, met de hulp van de geest van Jaga en het zwaard The Eye of Thundera, zijn volk op hun nieuwe thuis kan leiden. De mutanten hebben het echter ook overleefd en landen op dezelfde planeet waar ze een nieuwe leider vinden in Mumm-Ra, die zich zelf het Eeuwig Levende Kwade noemt. Een mummie met magische krachten.

Warner Brothers werkt samen met een van de animatiedrijven die reeds meewerkten aan Animatrix en Batman: Gotham Knights om van deze nieuwe Thundercats een succes te maken. Bij Warner Brothers heeft men reeds bevestigd dat het hier om een anime reeks gaat, de eerste die het productiehuis op de markt zal brengen. Of dat goed nieuws is, daar is het te vroeg voor maar ik laat jullie rustig nadenken met de officiële persmededeling en de gelekte afbeeldingen.

officiële gelekte afbeelding

Officiële persmededeling:

Warner Bros. Animation (WBA) has begun production on ThunderCats, an all-new animated series for Cartoon Network, based upon the iconic 1980s action classic. ThunderCats is the newest series from WBA, joining Batman: The Brave and the Bold, which was recently renewed for a third season, and the following forthcoming programs: The Looney Tunes Show, MAD, Scooby-Doo! Mystery Incorporated and Young Justice. The announcement was made today by Sam Register, Executive Vice President, Creative Affairs, Warner Bros. Animation.

“In addition to being Warner Bros. Animation’s first anime series, ThunderCats marks our most ambitious foray yet into fantasy,” said Register. “The realism and dynamic visual style we’ve achieved are sure to thrill viewers, and the cool weapons, vehicles and technology should help the show appeal to a diverse audience.”

The 21st century reimagining of the series marks a creative collaboration between WBA and Studio4°C, one of the most vibrant animation studios in Japan, with credits including The Animatrix, Gotham Knights and Halo Legends. WBA is working closely with Studio4°C, utilizing the latter’s expertise to give the ThunderCats characters a new cutting-edge look while remaining true to the compelling storylines and mythology of the original series.

“We at Studio4°C are excited to be in this creative partnership with Warner Bros. Animation to bring ThunderCats to life,” said Eiko Tanaka, President and CEO, Studio4°C. “This collaboration combines the strengths of our two companies — high production values and great storytelling — toward reintroducing this classic fan-favorite to a new audience.”

Roaring to life through WBA and Studio4°C’s use of the Japanese animated artistry of anime, ThunderCats characters Lion-O, Mumm-Ra, Panthro, Cheetara and others will spring off the screen with realistic cat-like characteristics inconceivable in previous incarnations.

The new ThunderCats will appeal to viewers who have loved the characters all their lives as well as young newcomers to the franchise. A sweeping tale combining swords and science and boasting ferocious battles with the highest of stakes, the grand origin story of Prince Lion-O’s ascension to the throne – and of those who would thwart his destiny at any cost — takes on epic dimensions in this sharp new telling. As the forces of good and evil battle each other in the quest for the fabled Stones of Power, Lion-O and his champions learn valuable lessons of loyalty, honor and mortality in every episode.

ThunderCats is executive produced by Sam Register (Teen Titans, Ben 10, Batman: The Brave and the Bold). Michael Jelenic (Batman: The Brave and the Bold, Wonder Woman) and Ethan Spaulding (Avatar: The Last Airbender) are the producers.

Comments

comments


Wade

 
avatar