3
Posted 24/01/2011 by Wade in Tv/Film
 
 

Welcome to the Family: new cartoons

Graag geef ik jullie de allereerste “Welcome to the Family” van dit jaar, ik hoop dat jullie al goed uitgefeest zijn en die extra kilo’s die de feestdagen onherroepelijk met zich mee brengen snel kwijt geraken. We blijven bij deze editie min of meer in de geest van de vorige daar ik het weer over animatie reeksen met jullie ga hebben. Ik heb enkele reeksen uitgekozen van de afgelopen tien jaar in verband met superhelden en zal deze kort bespreken en zeggen waarom ik ze al dan niet aanraad. Volgende series heb ik voor jullie uitgekozen:

  • the Spectacular Spider-Man
  • Wolverine & the X-Men
  • Legion of Super Heroes
  • Justice League Unlimited

Dus twee die zich afspelen in het Marvel universum en respectievelijk twee die zich afspelen in het DC universum. Let wel op, ik ga het hier enkel hebben over het eerste seizoen van deze series vermits het wat lang zou duren om elk seizoen te zien. Zoals altijd ga ik vermijden van spoilers te geven en gewoon een korte bespreking geven van enkele reeksen gevolgd door mijn persoonlijke mening. Als jullie hier niet met akkoord gaan of graag hebben dat ik hetzelfde eens doe voor een andere serie, plaats het gerust in de comments sectie of stuur me een email op wade@brainfreeze.be.

the Spectacular Spider-Man

Deze serie ontleent informatie omtrent Spider-Man en verhaallijnen uit zowel haar voorlopers als de comics zelve, Ultimate Spider-Man en de drie laatste verfilmingen. Gelukkig genoeg niet teveel uit die laatste, ik kan niet genoeg zeggen hoe veel deugd het deed om nog eens een goede representatie van “Black Suit Spidey” en Venom te zien te krijgen. Laat me eerst zeggen dat de tekenstijl wel énorm wennen is, het gaat met hierbij niet over de redesigns van enkele personages maar de tekenstijl zelve: enorme ogen, rare neuzen en over het algemeen precies getekend door iemand die iedere dag non-stop naar Cartoon Network zit te kijken. De serie is nochtans niet gericht naar 4 tot 10 jarigen maar eerder 14 – 16 + als je het mij vraagt. Ik kan niet zeggen dat je er aan went maar door het feit dat de algemene sfeer enorm goed aanleunt bij de Spider-Man die we kennen uit de comics, maakt dat het wel een serie is die zeker de moeite waard is van eens te bekijken. Het lijkt alsof na de films Spider-Man zijn gevoel voor humor en wisecracks terug gevonden heeft. De serie begint wanneer Peter Parker nog niet zo lang zijn krachten gebruikt om de misdaad te bestrijden, de meeste misdadigers geloven dat Spider-Man maar een fictieve boeman is maar al snelt komt Peter in het vaarwater van “the Big Man” en moet hij het opnemen tegen Green Goblin, Rhino, Schocker, Vulture, Venom, Sandman en Doc Oc. De schrijvers hebben enkele personages hun biografie enorm aangepast maar hier kan ik niets teveel over zeggen zonder te spoilen maar het feit dat Doctor Ocotopuss hier nog “zieliger” is dan in Spider-Man 2 zal menig fan storen. De andere villains zijn dan weer wel goed gedaan.

Wolverine & the X-Men

Voordat men bij Marvel met haar Deadpool hype begon, had je die van Wolverine waarvan deze serie een van de projecten die hieruit ontstond is. Het uitgangspunt van de serie is niet Wolverine als lid van de X-Men maar Wolverine als leider van de X-Men wat interessante ontwikkelingen kan opleveren. Maar er staan dan enkele personages in de weg waarvoor men een oplossing heeft gevonden. In de eerste aflevering zien we hoe Wolverine de X-Men weer eens verlaat en las hij afscheid neemt van professor Xavier ontstaat er een zware ontploffing en blijken zowel Xavier als Jean Grey te zijn verdwenen. Zonder Xavier geen X-Men tenzij Cyclops het overneemt maar deze trekt zich terug omdat Jean er niet meer is. Na een tijd ziet Wolverine in dat hij zijn verantwoordelijkheid niet meer kan ontvluchten en samen met Beast verzamelt hij iedere X-Men die met hem wilt meedoen om het werk van hun mentor voort te zetten. Gooi er Genosha, the Brotherhood of Mutants en de mutantenhatende senator Kelly in en je hebt een boeiende serie. De serie is goed getekend en er komen enkele fan-favourite personages zoals Gambit en X-21 aan te pas in leuke cameo’s. Helaas heeft men de serie stopgezet na een seizoen, vermoedelijk door de overname van Disney.

Legion of Super Heroes

In deze serie, die helaas geancelled werd toen Kids WB! na het tweede seizoen overgekocht werd door The CW4Kids, rekruteert het Legion of Super Heroes de jonge Clark Kent om met hen mee te gaan naar de 31ste eeuw en daar het kwade te bestrijden. Ze hadden hun oog gezet op de volwassen Superman maar door een fout komen ze terecht in een tijd waarin Clark Kent zich wel bewust is van zijn krachten en onderweg is naar Metropolis. Met andere woorden hij is op dat moment nog geen Superman. Zo een beetje de geanimeerde versie van de Clark Kent die we kennen van Tom Welling uit Smallville. Zo vechten Superman en het Legion op een gegeven moment tegen Brainiac 1.0, de kwaardaardige voorouder van hun eigenste Brainiac 5. Net als in Smallville maakt deze toekomstige versie van Brainiac deel uit van het Legion of Super Heroes. Persoonlijk vind ik zowel de tekeningen als de verhaallijnen iets of wat te “kiddy”. De serie hangt ook helemaal niet samen met andere reeksen uit het zogenaamde DC Animated Universe en dus helemaal geen cannon al ontlenen ze hun verhaallijnen al eens uit issues die men put uit de vijftig jaar oude reeks. Ondanks alles kan ik het best aanraden, er zitten interessante dingen in maar het is zeker geen topper als je ze met de andere reeksen in deze Welcome to the Family gaat vergelijken.

Justice League Unlimited

Deze Justice League Unlimited is een rechtstreeks vervolg op de animatiereeks Justice League. Daarin dat het begint met de originele leden, zeg maar de founding members, die onder leiding van Superman een toespraak houden voor een vijftigtal andere superhelden uit het DC Universum. Waaronder Green Arrow, Captain Attom, Green Lantern en Power Girl. De bedoeling is dat de Martian Manhunter vanuit hun ruimtebasis/thuisbasis telkens het meest geschikte team samenstelt voor de missie in kwestie. Als resultaat heb je jammer genoeg veel afleveringen die uiteindelijk niet veel tot niets met mekaar te maken hebben en geen bepaalde verhaallijn volgen. Er zitten altijd wel enkele afleveringen die een verhaal volgen, zo heb je deze rond het zogenaamde Project Cadmus en die met de Justice League Unlimited versie van Power Girl. Met de serie “The Batman” die gelijktijdig speelde en de plannen destijds om een tv-serie oover het personage Aquaman te maken komt enkel Batman in enkele van de afleveringen en zie je één keer Nightwing ergens staan terwijl Aquaman er gewoonweg helemaal niet in komt. Wat ik persoonlijk niet erg vind, het viel me gewoon op. Zoals Batman het zelf zegt, dient Green Arrow vooral als het geweten van de groep, hij moet hen er aan herinneren dat ze niet gewoon de grootste bedreigingen moeten bestrijden maar dat ze ook de “little guy” uit de nood moeten helpen. Op zich is het een goede serie, mooi getekend en voor Batman: The Animated Series fans is het leuk te weten dat Kevin Conroy ook hier voor de stem van Batman zorgt. Er zitten ook enkele leuke verhaallijnen in zoals die met de toekomstige Justice League waarin de oude Bruce Wayne bekvecht met de jonge Batman en Terry tussenbeide moet komen ^^

Comments

comments


Wade

 
avatar