4
Posted 21/01/2011 by Art Grafunkel in Comics
 
 

X-Men: First Class – een sneak peek!

Wat wisten we al over de nieuwste mutantenmovie “X-Men: First Class”? Wel, hij is natuurlijk gebaseerd op de Marvel stripreeks rond de bende bovennatuurlijk begaafde mutanten die nog steeds gevreesd worden door de wereld die ze juist willen redden. De prent wordt geregiseerd door Matthew Vaughn, de meest strippige filmmaker bij uitstek: hij regisseerde eerder al “Stardust” (naar de novel van Neil Gaiman en Charles Vess), “Kick-Ass” (naar de strip van Mark Millar en John Romita Jr.), en zal hierna beginnen aan “Kick-Ass 2: Balls To The Wall”. Deze X-Men film staat gepland om in de zalen te komen rond Juni, maar Vaughn is nog stééds aan het filmen… dat wordt een spannertje…

“X-Men: First Class” is een beetje een prequel van de vorige verfilmingen, alhoewel hier en daar een beetje wordt afgeweken van de strips, en naar verluid zelfs van de vorige films. We bevinden ons in de swingende jaren ’60. Alvorens Charles Xavier en Erik Lensherr bekend zijn als respectievelijk Professor X en Magneto, zijn ze twee “gewone” jonge kerels die hun krachten net ontdekken. Voor ze aartsvijanden worden, zijn ze zelfs boezemvrienden die samen met andere mutanten (sommige bekend, andere totaal nieuw) ijveren voor een betere wereld, en die wereld trachten te behoeden voor een groot onheil. Terwijl ze allebei hetzelfde doel nastreven, drijft hun verschillende manier van werken hen echter steeds verder uit elkaar.

James McAvoy, bekend van “Wanted” neemt de rol van Charles Xavier voor z’n rekening. Michael Fassbender speelt Erik Lensherr. Als we IMDB mogen geloven krijgen we nog jongere versies van onder andere Beast, Mystique, Havok, Emma Frost, Kevin Bacon als de slechterik Sebastian Shaw, en… Angel: in de strips een lekkere latina met elfenvleugeltjes, in de film vertolkt door Zoe Kravitz, dochter van Lenny Kravitz en Lisa Bonet. Voor mij is de film alvast geslaagd.

Er werd eerder deze week een beeld gelekt…

Hierop kan je niet anders reageren dan met een welgemeende "What the fuck is this shit?"

… En daar reageerde regisseur Vaughn dus op met: “I freaked out on them yesterday. I don’t know where the hell that came from. I don’t think it’s a Fox image. It’s not a pre-approved image. When I found out, I said, what the fuck is this shit, and Fox is running around trying to figure out what happened as well. I agree. It’s like a bad photoshop, which maybe it was by someone. It didn’t reflect the movie. I was shocked when I saw it. I was like ‘Jesus Christ’…

Nep dus.

Deze beelden zijn echter zeer zeker niet nep…

Een eerste blik op de officiële filmposter lijkt toch al veelbelovend.

Erik Lensherr, Charles Xavier & The Gang

Er gaat niks boven een potje telekinetisch en/of magnetisch schaken…

… of het moest een tête-à-tête zijn met Emma Frost. Groovy baby! Yeah!

Charles Xavier, alias Professor X – "Ik wil dat je dat witte pakje uittrekt… Ik wil dat je dat witte pakje uittrekt… Ik wil…"

Erik Lensherr, alias Magneto – Geen grappig bijschriftje hier… ER WORDT NIET GELACHEN MET MAGNETO, ZIELIGE HOMO INFERIOR!!!

Mijn plaats in de bioskoop is al gereserveerd, Bub!

Comments

comments


Art Grafunkel

 
avatar
Creatief brein achter ‘Noeg Gezegd!