1
Posted 20/01/2011 by Wade in Comics
 
 

Shane Black’s Death Note

Death NoteWarner Bros. die blijkbaar de rechten hebben op Death Note, hebben schrijver/regisseur Shane Black ingehuurd om een live action film van deze franchise voor hen te maken. Shane Black is vooral gekend van de absurde actie-comedie Kiss Kiss, Bang Bang, met Val Kilmer en Robert Downey Jr. en van Lethal Weapon. Voor deze laatste schreef hij het script en wordt dus beschouwd als een van de pioniers van het actiefilm genre. Het lijkt me veilig om aan te nemen dat Black ook aan het script zal werken of hier minstens aan zal mee helpen vermits zijn ervaring. Officieel zijn het echter Anthony Bagarozzi en Charles Mondry (hebben beide het script voor Doc Savage geschreven) die het script zullen schrijven voor de Amerikaanse versie van Death Note.

In Japan verschenen er reeds twee live action films van Death Note en een spin-off waarin het personage L de hoofdrol speelt. Het is dus maar logisch dat Hollywood interesse toont in deze lucratieve franchise in een tijd waar men meer en meer sequels, prequels en remakes ziet. Voor de fans die vrezen dat Amerika de boodschap achter het verhaal zal vernietigen zei Black het volgende: “It’s my favorite manga, I was just struck by its unique and brilliant sensibility. What we want to do is take it back to that manga, and make it closer to what is so complex and truthful about the spirituality of the story, versus taking the concept and trying to copy it as an American thriller.”

Death Note is het verhaal van Light Yagami, een arrogante Japanse middelbare school student die zich altijd verveelt en ergert aan de corruptie en criminaliteit die hij overal ziet. Het lot helpt Light echter een handje wanneer de eveneens verveelde shinigami Ryuk zijn Death Note op de aarde laat vallen. Light raapt het op en neemt het mee naar huis denkende dat het een om een morbide grap gaat. Toch overwint zijn nieuwsgierigheid het en al vlug beseft Light dat hij met deze Death Note een wereld zonder corruptie en criminaliteit kan creëren en beginnen er wereldwijd criminelen te sterven. Maar aan de andere kant staat de mysterieuze L die tot alles bereid is om Light te ontmaskeren.

Comments

comments


Wade

 
avatar