0
Posted 15/01/2011 by Wade in Comics
 
 

Identity Wars

Amazing Spider-Man @38

Schrijver John Hayman (ThunderCats, House of M: Fantastic Four) en teknaar Lee Garbett (Batman R.I.P., Battle for the Cowl) brengen ons “Identity Wars”, een driedelige verhaallijn die zal beginnen in Amazing Spiderman annual #38, waarin Spider-Man (zoals men bij Marvel zegt) de wereld krijgt die hij altijd heeft gewenst. Het avontuur start wanneer Peter Parker en Bruce Banner op de verkeerde plaats en op het verkeerde tijdstip zijn en een van Deadpool zijn escapades ervoor zorgen dat het trio vast komt te zitten in een alternatieve realiteit. Dit verhaal gaat dan verder in de Deadpool Annual en Hulk Annual maar volgens Hayman kun je ze ook apart van mekaar lezen en toch ten volste van het verhaal genieten.

Hij zal ook enkele personages, inclusief de drie helden die met de hoofdrol gaan lopen, zo twisten dat ze soms niet meer herkenbaar zijn. Op deze manier hoopt hij de lezer zich te doen afvragen wat het nu net is dat Peter Parker Spider-Man maakt en hetzelfde met Deadpool en Bruce Banner. Op zich doet het geheel mij wat denken aan House of M, waar Hayman aan heeft meegewerkt. Gewoon weer een alternatieve realiteit waarin ieders geliefde helden er een beetje anders uitzien maar ik geef de mensen bij Marvel net als voor Age of X het voordeel van de twijfel. Volgende woorden van tekenaar Lee Garbett vond ik alvast hoopvol: “There’s a lot of action in the book and the story has allowed me the chance to draw characters I never thought possible, like gorgeous Gwen Stacy, old school Doc Ock and Rhino. It’s really a dream come true, especially as I’m such a John Romita nut.”

Comments

comments


Wade

 
avatar