1
Posted 12/01/2011 by Wade in Comics
 
 

Skaar: King of the Savage Land

Skaar, de zoon van niemand minder dan de Hulk en Caiera ‘the Oldstrong’ werd geboren op de planeet Sakaar. Daar belandde de Hulk na zijn verbanning van de planeet aarde. Na de dood van zijn moeder en nadat Hulk de planeet Sakaar verliet, werd Skaar geboren uit een cocon als een jongen die net niet in de puberteit leek te zijn. Enige tijd later arriveerde Skaar op aarde met slechts één doel voor ogen: hij wou zijn vader, de Hulk, vermoorden. Na enkele conflicten/schermutselingen met het leger van de Verenigde Staten en Marvel-helden zoals de Fantastic Four, confronteerde hij de Hulk. Maar zoals iedere Hulkfan weet zijn er verscheidene versies van de Hulk die telkens een bepaald aspect van de persoonlijkheid van Bruce Banner vertegenwoordigen. En de Hulk die Skaar op aarde zag was niet diegene die zijn planeet bezocht had. Skaar stopt met vechten wanneer hij dit beseft en in plaats van gewoon weg te gaan, herstelt hi jde schade die zijn gevecht met de Hulk aan een kerncentrale gedaan heeft. Achteraf noemt hij de aarde zijn nieuwe thuis.

Nu krijgt Skaar zijn eigen mini-serie, namelijk: “Skaar: King of the Savage Land”. Deze mini reeks zal vijf issues bedragen die uitgegeven zullen worden van april 2011 t.e.m. september 2011. Het creatieve team achter de nieuwe reeks zijn schrijver Rob Williams (What If – Wolverine: Father, Shadowland: Ghost Rider), tekenaar Brian Ching (Incredible Hulks, Namor: The First Mutant) en covers door Michael Komarck (Doctor Solar, Man of the Atom) en Ed McGuinness (Wolverine: Origins, Son of Hulk). Om eerlijk te zijn had ik nog nooit van Michael Komarck gehoord maar de cover ziet er mooi uit, al gaat mijn voorkeur uit naar die van Ed McGuinness. Eens horen wat Williams er over te zeggen heeft:

“When we join him, he’s an itinerant alien, aimless and without a home. There’s something about the Savage Land that speaks to him — the untamed wilderness, an environment where the strong prosper, and he figures he’s the strongest one there is. Of course, he may be wrong. Our story is one of Skaar growing up a little. Having to decide a path of his own that doesn’t involve revenge on his father; having to make a home of his own.”

Het verhaal zelf is eigenlijk niet bijster origineel, ik las de titel en had direct door waar het over zou gaan: Skaar die het heerschappij over het Savage Land gaat opeisen. Hiervoor zal hij het uiteraard moeten opnemen tegen Ka-Zar. De huidige heerser zal zijn troon van het Savage Land uiteraard niet zomaar afstaan aan een buitenstaander. En vermoedelijk zullen er nog andere wezens (Sauron comes to mind) zijn die Skaar willen tegenhouden. Volgens mij kan de lezer zich verwachten aan enkele hevige gevechten maar zal Skaar er uiteindelijk toch in slagen. Dit is alvast wat editor John Dennis er over wist te vertellen:

“The Savage Land is a time capsule containing every lost wonder in history, and Skaar is going to crack it wide open! Forgotten gods, dinosaurs, robots, and more than one lost Marvel hero rediscovered. It’s gonna be an inter-tribal war that will literally reshape the landscape of the Marvel U!”

cover by Michael Komarck

cover by Ed McGuinness

Comments

comments


Wade

 
avatar