0
Posted 09/01/2011 by Wade in Comics
 
 

Bagley en “The Death of Spider-Man”

Mark Bagley

Mark Bagley (Ultimate Spider-Man, New Warriors) en Brian Michael Bendis (Alias, Ultimate Spider-Man) zullen na vier jaar terug samenwerken aan hun creatie “Ultimate Spider-Man”. Nu het exclusiviteitscontract dat Bagley getekend had met DC is afgelopen, wilt Bagley terugkeren naar Marvel waar hij zich meer thuis voelt en opnieuw met Bendis kan samenwerken. Hij vervangt hierbij dus Sarah Pichelli (Runaways, X-Men: Pixie Strikes Back) die sinds kort de tekeningen voor Ultimate Spider-Man verzorgde. Bagley zei in een interview met CBR dat hij het samenwerken met Bendis zo hard mistte tijdens zijn tijd bij DC dat de twee al snel begonnen te praten over nieuwe projecten waar ze aan zouden kunnen samenwerken naarmate het exclusiviteitscontract eindigde.

Het duo, of zeg maar de twee vaders/ouders van “Ultimate Spider-Man” bundelen hun krachten weer voor de acht issue verhaallijn “The Death of Spider-Man” die Marvel eerder al had aangekondigd. Zeer poëtisch en gepast dat het duo die de reeks begon deze reeks ook tezamen zal beëindigen. Maar Bagley ziet het als meer dan gewoon afmaken wat hij ooit samen met Bendis begon, hij ziet het als een uitdaging om de tekenaars die hem opgevolgd zijn te overtreffen. Volgens hem hebben ze de lat veel hoger gelegd dan hij tijdens zijn jaren gedaan heeft. Alhoewel ik moet toegeven dat het werk van Lafuente me helemaal niet bevalt, vooral de haarsnit van Peter Parker niet. Voor meer info hier over raad ik de review van Spider-Man: The World according to Peter Parker aan van Koen. Maar het enthousiasme van Bagley vind ik alvast goed nieuws en het feit dat hij weer met Bendis samen zal werken is net wat ik nodig heb om terug Ultimate Spider-Man te lezen maar laten we de man zelve even aan het woord laten over dit project:

“We sort of talked about doing an X-Men project to tie into the movie that’s in the works right now. It would be my debut thing back, and I’ve never done much X-stuff. That sounded fine, but a couple of weeks later I get a phone call from Brian who’s always enthusiastic about everything. He’s like, ‘Hey Mark! I got an idea!’ I was like, What buddy?’ So he laid out his ideas for ‘Ultimate Spider-Man’ and having me come back for an arc that’s approximately eight issues. This kind of event though is the type of story Brian writes so well, though. He’s totally screwed up Peter’s life to the nth degree. Now he’s going to take it one step farther, and I look forward to drawing that. So that’s my main motivation for it. I look at what Stuart, Sarah, and David did on the book, and I don’t want to be the guy who comes on and leads everybody to say, ‘Oh, this sucks!'”

Comments

comments


Wade

 
avatar