1
Posted 04/01/2011 by Wade in Comics
 
 

Red Lanterns ongoing

Het “Red Lantern Corps”, gecreëerd door “Geoff Johns” en “Ethan Van Sciver” in 2007, zou na optredens in onder andere “Blackest Night” hun eigen ongoing serie krijgen. De serie zal dit jaar beginnen en wordt geschreven door “Peter Miligan” (X-Force, Hellblazer), wat op zich al goed nieuws is vermits de man een goed verhaal kan vertellen. Wie er zal inspringen als tekenaar is nog niet bekend maar aangezien DC dit jaar al met deze nieuwe reeks wilt beginnen zullen ze dit vrij snel aankondigen.

Voor zij die niet zo bekend zijn met de Red Lanterns geef ik even een beknopte voorgeschiedenis:

Het “Red Lantern Corps” werd voor het eerst vermeld tijden de “Sinestro Corps” verhaallijn en was de voorafschaduwing van een ander groots crossover event in het DC Universe: “Blackest Night”. Ganthet onthult een profetie aan de Green Lanterns Hal Jordan, Guy Gardner, John Stewart en Kyle Rayner die een beschrijving geeft van een zogenaamde “War of Light” tussen zeven korpsen met de krachten van het licht van het emotionele spectrum. Deel van de profetie gaat als volgt: “A force of hate will rise as the Red Lantern is anointed in blood. The bearer’s rage unfiltered and unchecked.”

Hun echte geschiedenis begint met de robots gekend als Manhunters die orde moesten bewaren in het universums voor de “Guardians” (die later het “Green Lantern Corps” zouden oprichten). De “Manhunters” deden gedurende ontelbare millennia hun werk goed tot er een fout ontstond in hun programmering die er toe leidde dat ze geloofden dat de enige manier om orde te bewaren was al het leven in het universum uit te roeien. De “Sector 666” valt helaas slachtoffer aan deze nieuwe filosofie en de “Manhunters” vermoorden iedereen die in de sector woont, slechts vijf overleven het en worden later gekend als de “Five Inversions”; een terroristen cel met als doel de vernietiging van de “Guardians of the Universe”. Ze worden door toenmalig Green Lantern “Sinestro” gevangengezet op de planeet “Ysmault” waar een van de leden, “Atrocitus”, zo opgaat in zijn woede dat de eerste rode “power battery” ontstaat.”

En we sluiten af met wat Peter Miligan zelf over deze nieuwe serie te zeggen had in het DC press release:

“Everybody who has read Green Lantern and its associated books for any time
probably knows why Atrocitus is angry. His entire race was almost wiped out
by marauding Manhunters.

“But after Geoff Johns asked if I was interested in writing The Red Lantern
Corps I started thinking about Atrocitus and his anger. Because it’s not
just anger. It is RAGE. A crimson red rage that still consumes him after all
this time. And when you think about it, the Manhunter massacre happened an
awful long time ago. Eons ago. Okay, you’d never get over something like
that. But Atrocitus’ rageŠit hasn’t weakened. It is just as immense and
awesome as it was all those centuries ago. I wanted to know why. I wanted
to know how.

“In the first storyline of THE RED LANTERN CORPS we look for an answer to
these questions. And the answer lies in part on the far side of the prison
planet Ysmault. It is here where we’ll see why and how the rage of Atrocitus
is just as all-consuming as it ever was. We’ll also begin to learn what goes
on in the boiling brains of his napalm-blooded corps. Can the proud Bleeze
remain a loyal servant? How does the angry cat DEXTAR try to feed its
beloved master? And what horrors lie at the bed of the ocean of blood?”

Comments

comments


Wade

 
avatar