0
Posted 04/01/2011 by Wade in Comics
 
 

Google Comic Viewer?

Ken Akamatsu (Negima! Magister Negi Magi, Love Hina) die achter de gratis manga download site J-Comi zit, heeft aangekondigd dat zijn bedrijf een comic viewer aan het ontwikkelen is in samenwerking met Google. Er zijn weinig details gegeven maar deze comic viewer zou een geïntegreerd vertalingssysteem hebben, mogelijkheid tot comments, reclame en suport. De site zelf is sinds haar lancering in november vorig jaar nog steeds in beta versie en gebruikt momenteel pdf downloads als wijze van distributie. Akamatsu had eerder al aangekondigd samen te werken met uitgeverijen zoals Shueisha en Kodansha. Afgaande op deze informatie vermoed ik dat deze viewer door J-Comi voor mangas gebruikt zal worden.

“With the new comic viewer that J-Comi is developing with Google, Akamatsu said that American readers can see advertising from American businesses. In addition, the advertising can automatically change every time a manga is read, depending on the country, local time, interests of the reader.

Akamatsu also plans to allow readers to enter and save comments next to every page of a manga. With this feature, he suggests that fans can offer volunteer translations, add footnotes to explain keywords, interact with other fans, and other possibilities.”

Comments

comments


Wade

 
avatar