1
Posted 02/01/2011 by Wade in Tv/Film
 
 

Secret Wars: The Game?

“I am from beyond! Slay your enemies and all that you desire shall be yours! Nothing you dream of is impossible for me to accomplish!” Dit waren de woorden die de Beyonder zei tegen de door hem verzamelde superhelden en villains die hij tegen hun wil naar de Battleword had gebracht.

De reden hiervoor was dat de Beyonder al enige tijd het mainstream Marvel Universum had geobserveerd en stilletjes aan gefascineerd raakte door de aanwezigheid van superhelden op aarde en hun potentieel. Hij laat ze los op zijn Battleworld met de opdracht hun vijanden te verslaan en in ruil hier voor zal hij ze alles geven dat ze verlangen. Een verhaal geschreven toen Mattel interesse begon te tonen in een speelgoed lijn van de verschillende Marvel superhelden maar er op stonden dat Marvel iets groots deed waardoor hun helden enorm in de belangstelling kwamen te staan.  Het resultaat werd de door Jim Shooter (Uncanny X-Men, The Mighty Thor) geschreven cross-over “Marvel Super Heroes Secret Wars”. Voor de helden koos hij de Avengers (bestaande uit Captain America, Captain Marvel, Hawkeye, Jim Rhodes als Iron Man, She-Hulk en Wasp, drie leden van de Fantastic Four (Human Torch, Reed Richards en Thing), de X-Men (Professor X, Rogue, Wolverine, Storm, Nightcrawler, Cyclops, Colossus en de draak Lockheed), Spider-Man, Spider-Woman en de Hulk. Ze nemen het op tegen Absorbing Man, Doctor Doom, Kang the Conqueror, Doctor Octopus, Molecule Man, Lizard, Titania, Ultron, Volcana en de Wrecking Crew. Magneto die door de Beyonder bij de helden gezet werd en Galactus die bij villains gezet werd behouden een neutraal standpunt in de “Secret Wars”. Het is ook hier dat Spider-Man zijn zwart kostuum ontdekt die later de symbiont Venom blijkt te zijn.

Geweldig potentieel voor een game dus: veel personages en een grootse verhaallijn. Dat dachten ze bij Marvel ook volgens Siliconera die op hun site zette dat Marvel de naam getrademarked heeft voor een game. Vele Marvel fans zullen uiteraard dit nieuws meer dan toejuichen (I know I do). Zou het hier gaan om een derde Marvel Ultimate Alliance of om een geheel andere game? Dit is op heden nog niet duidelijk maar laat ons hopen. De twee UA games waren een plezier om te spelen vond ik persoonlijk, zeker met de toevoeging van de Civil War verhaallijn in het tweede deel. Afwachten en vingers duimen dus ^^

Marvel trademarked Secret Wars

Comments

comments


Wade

 
avatar