4
Posted 24/12/2010 by Wade in Comics
 
 

Fear itself

Events zijn meer en meer hét van hét aan het worden in het Marvel Universum: House of M, Civil War, Secret Invasion, Dark Reign, om er maar een paar op te noemen. In alle eerlijkheid moet ik toegeven dat ik hier nooit naar uitkijk omdat het nu eenmaal niet goedkoop is om zoveel comics te kopen en niet alle Marvel personages interesseren mij. Zo creeërt een event misschien al eens de situatie waarin je gedwongen wordt comics te lezen waarvan je bijvoorbeeld de personages niet leuk vindt. Toch zit er telkens weer de hoop achter dat deze vernieuwing iets groots en geweldigs teweeg gaat brengen dat de comic wereld voor altijd zal veranderen. Iets dat Marvel elke keer weer beloofd maar dan uiteindelijk niet nakomt omdat ze alles beginnen te retconnen. Deze “Fear itself” klinkt interessant en fascinerend en er is duidelijk over nagedacht om deze ‘donkere’ en ‘slechte’ tijd waarin wij leven te reflecteren in Marvel comics en onze helden met dezelfde problemen te laten kampen.

Het creatieve team bestaat uit Matt Fraction (Casanova, Punisher War Journal), Stuart Immomen (Ultimate Spider-Man, New Avengers), Wade Von Grawbadger (Ultimate Spider-Man, Ultimate X-Men) en Laura Martin (Astonishing X-Men, Thor). Ze zullen onze favoriete helden vanaf 11 april volgend jaar voor het volgende dilemma stellen: “Wat gebeurt er wanneer angst en wanhoop ons teveel worden? Welke helden zullen er uiteindelijk voor ons op komen?” Ze zullen het namelijk moeten opnemen tegen niemand anders dan een nieuw personage voor dit event; God of Fear. Volgens Matt Fraction wordt dit het grootste verhaal, in termen van schaal en neveneffecten, dat hij ooit verteld heeft en laat de wereld achter in nieuwsgierigheid met de mysterieuze woorden: “Who will be the eight man standing?” De serie zal uiteindelijk een zeven issues beslagen, dus ongeveer zoiets als “Civil War” en begint met een proloog-issue door Ed Brubaker (Daredevil, Captain America) en Scott Eaton (X-Men Legacy, Black Panther). De proloog zal zich afspelen tijdens Wereldoorlog II en we zien onder andere Captain America, Namor en de Invaders er in verschijnen. Brevoort zei dan weer het volgende: “There is a concealed act at the heart of the Marvel Universe that once revealed will change everything.”

Net als met “Civil War” het geval was, zal er een compleet kernverhaal uitgebracht worden van “Fear Itself” dat overdraagt naar andere Marvel comics zoals Avengers, Hulk, X-Men en Dracula. Op de persconferentie omtrent dit nieuwe event werd gezegd dat we ons mogen verwachten aan pacten an allianties die we nooit zouden zien gebeuren. De zogenaamde “Future Timeline” uit de Avengers werd vermeld omdat er daar vermelding is van FEAR en ook de vraag “Who shall be worthy?”. Wat er nog overblijft van de Fantastic Four zal ook deel uit maken van dit nieuwe event. Alles zal onthuld worden in “Fear Itself”. Klik hier voor de trailer ^^

Comments

comments


Wade

 
avatar