0
Posted 23/12/2010 by Wade in Tv/Film
 
 

AKA Jessica Jones

Jessica Jones, de superheldin die privé-detective werd, uit Marvel Maxs Alias krijgt een tv-adaptatie. De serie zal niet Alias heten om verwarring te vermijden met de gelijknamige reeks met Jennifer Garner (Daredevil, Elektra) van J.J. Abrahams (Lost, Star Trek) en krijgt in plaats hier van de titel ‘A.K.A. Jessica Jones’ mee. Althans volgens Variety die ook weten te vermelden dat Melissa Rosenberg de pilootaflevering zal schrijven en tevens inspringt als excecutive producer.

Er zal ongetwijfeld enig rumoer ontstaan bij fans van de ‘Alias’ comics vermits Melissa Rosenberg vooral bekend staat om haar werk voor de Twilight films. Ze is namelijk de screenwriter van alle vijf de films gebasseerd op de boekenreeks van Stephenie Meyer. Toch zou de vrouw iets kunnen bijbrengen aan dit project, dus fanboys wees gerust en laat de protest spandoeken nog even liggen. Rosenberg was namelijk ook excecutive-producer en schrijfster voor ieders favoriete seriemoordenaar: Dexter. En dat al gedurende vier seizoenen.

“Alias” werd uitgegeven onder Marvels Max lijn, dus de reeks bevat een ruime selectie aan scheldwoorden, geweld en seks. Vermoedelijk zal dit wel geminderd worden voor de tv adaptatie die door ABC uitgezonden zal worden. Of dit iets wegneemt aan de zogenaamde edge van het personage is nog niet duidelijk, we zullen gewoon moeten afwachten tot de pilootaflevering uitgezonden wordt. Het zal waarschijnlijk wel goed komen want Brian Michael Bendis zou nauw betrokken zijn bij de serie.

Even wat informatie voor onze lezers die niet bekend zijn met ‘Alias’:

Jessica Jones werd in ‘Alias’ geïntroduceerd als een voormalige superheld genaamd Jewel die haar cape opzij gelegd heeft en nu werkt als privé-detective. De rode draad doorheen de serie is de evolutie van het personage Jessica Jones terwijl meer en meer lagen van haar persoonlijkheid en verleden onthuld worden aan de lezer. Ondertussen probeert ze hier ook mee in het reine te komen. Veel van haar zaken hebben betrekking op andere Marvel personages zoals Captain America. Na het eine van de reeks werd Jones geïntroduceerd in New Avengers waarin ze een relatie kreeg met Luke Cage. De twee trouwden en kregen samen een kind.

Comments

comments


Wade

 
avatar