7
Posted 15/12/2010 by Wade in Tv/Film
 
 

Jon Favreau zegt vaarwel tegen ‘Iron Man 3’

Onlangs meldden we jullie twee geruchten in verband met ‘Iron Man’ en vandaag moeten we er jammer genoeg eentje van bevestigen. Jon Favreau is namelijk niet langer verbonden aan de Iron Man 3 film. Gisteren postte de man het volgende op Twitter : “It’s true, I’m directing Magic Kingdom, not Iron Man 3. I had a great run with Marvel and wish them the best.” We kunnen het hem niet kwalijk nemen.

Robert Downey Jr & Jon Favreau

Marvel is gisterenavond al begonnen met de zoektocht naar een nieuwe regisseur ook al is er nog geen script en verwachten ze pas ergens in 2012 met de opnames te starten. Dit proces wordt echter gecompliceerder door het feit dat Robert Downey Jr. in zijn contract heeft laten zetten dat hij moet akkoord zijn met de keuze van de regisseur.

Insiders speculeren dat Marvel Favreau liever kwijt dan rijk was voor ‘Iron Man 3’ omdat ze schrik hadden dat zijn prijskaartje te hoog zou worden. Voor de tweede Iron Man film ontving hij 10 miljoen $. Er werd verwacht dat hij voor de derde aflevering tussen 12 en 15 miljoen $ zou vragen met eventueel daarbovenop nog 15% van de winst, dit terwijl Robert Downey Jr. zelf al een percentage in de winst ontvangt.

Jon Favreau zal dus nog steeds werken voor Marvels moedermaatschappij Disney voor wie hij ‘Magic Kingdom’ regisseert.

Comments

comments


Wade

 
avatar