2
Posted 14/12/2010 by ugh in Tv/Film
 
 

Casting Call: Haunt

Elke keer er een comicverfilming bevestigd wordt, spring ik een klein gatje in de lucht. Ik weet niet waarom, maar om één of andere reden ben ik altijd dubbel zo enthousiast over mogelijke comicverfilmingen als over regulier filmnieuws. Misschien is het omdat comics sowieso al een visueel medium zijn en ik elke keer heimelijk uitkijk naar het aanschouwen van die bombastische taferelen op het grote doek. En hoewel de comic meestal toch nog een beetje beter is dan de film, kan ik het mij niet laten om te fantaseren over mogelijke verfilmingen.

En dat is ook exact wat ik hier in deze rubriek zal doen. Ik zal komende weken verschillende comics en graphic novels bespreken en mijn mening geven over welke acteurs en actrices het best in de rol kruipt van de verschillende personages.

De eerste comic die ik zal casten is de lopende comicreeks Haunt. Haunt is een serie van Image comics, gecreëerd door Todd McFarlane (Spawn) en Robert Kirtman (The Walking Dead) en is getekend door Greg Capullo. Je kan hier de member review lezen van Janick.

Haunt draait rond de katholieke priester Daniel Kilgore wiens miserabele leven op zijn kop wordt gezet wanneer zijn broer Kurt, die een geheim agent is, wordt vermoord. Op één of andere manier raakt Kurt’s geest verward met Daniel’s lichaam waardoor Daniel Kurt kan zien en horen. Daarnaast kunnen ze als het ware samensmelten en worden ze zo het slijmachtige personage Haunt.

Een mix tussen Spider-man en Spawn, met een snuifje spionage en special ops ertussen.

Amanda Kilgore

Amanda Kilgore is de weduwe van Kurt en ook de ex-vriendin van Daniel. We zoeken een actrice die geloofwaardig een kwetsbaar personage kan neerzetten. En in A Beautiful Mind heeft ze bewezen dat ze dat onder de knie heeft, dus kies ik dus voor Jennifer Connelly.

Mr. Hurg

De slechterik in het verhaal. Hij is wanhopig op zoek naar een logboek waarvan hij meent dat Kurt dit heeft verborgen. Hij doet er dan ook alles aan om het proberen te bemachtigen. Hoewel hij al op leeftijd is, wordt Hurg gekenmerkt door een breed en gespierd uiterlijk . Het is moeilijk om een iets oudere bad-ass te vinden, en onmogelijk als hij fysiek ook 100% moet lijken op de comicversie. Ik zou hier echter gaan voor Jeffrey Dean Morgan. Hij voegt altijd iets toe aan de films waarin hij meespeelt en hij is geloofwaardig als Mr. Hurg, zowel qua fysieke dreiging als zijn perverte kantjes. Beeld hem wel in met grijs haar.

Mirage

Een vroegere geheim agente, partner van Kurt, die nu freelance opereert. Bad-ass vrouw en Kate Beckinsale heeft al meermaals bewezen dat ze die taak wel aan kan, onder andere in de Underwold-films.

Cobra

De persoon die de vuile werkjes van Mr. Hurg opknapt. Dit leidt tot de nodige aanvaringen met zowel Daniel als Kurt als in hun gedaante Haunt. Tegenwoordig zijn er in Hollywood niet veel echte actie-helden meer. Maar Jason Statham is er zeker wel één van. Dat hij de actie en de stunts aan kan, daar bestaat geen twijfel over. En omdat ik hem eens wil zien in de rol van pure villain, zou ik hem casten als Cobra.

Kurt Kilgore

Broer van Daniel Kilgore en een dodelijke geheim agent die tijdens een missie vermoord wordt. Na zijn overlijden fuseert zijn geest met Daniel Kilgore en kunnen ze samen veranderen in het personage Haunt. Op Daniel na is dit de moeilijkst te casten rol. Vooral de chemie als broers die niet met elkaar overeen komen tussen Kurt en Daniel moet goed overgebracht worden. Na lang twijfelen tussen verschillende acteurs zoals Sean Bean, Clive Owen, Gerard Butler en Hugh Jackman, ga ik toch voor de iets onbekendere Karl Urban. Met een leeftijdsverschil van 6 jaar kan deze overtuigend de broer spelen van de iets jongere acteur die ik zou casten in de rol van Daniel Kilgore.

Daniel Kilgore

Het hoofdpersonage in de reeks. Gebroken en moedeloos voelt hij zich moreel verplicht om te luisteren naar zijn broers biechtsessie’s. Tegen zijn wil raakt hij vermengd met Kurts geest en Haunt. Hoewel hij eerst zo weinig mogelijk te maken wilt hebben met de hele situatie zien we later dat hij openbloeit na het ontdekken van een doel in zijn leven. De acteur die dit personage wilt vertolken zal dus een depressieve man moeten kunnen spelen die groeit naar een sterker persoon en uiteindelijk zijn nieuwe rol omarmt. James Franco lijkt me een interessante keuze. Wat mij betreft één van de beste acteurs van zijn generatie, en ik ben ervan overtuigd dat hij zowel de kwetsbaarheid , de kracht en de woede kan uitstralen die het personage nodig heeft.

Ben je het niet eens met bepaalde keuzes? Laat het ons weten in de comments-sectie hieronder.

Comments

comments


ugh

 
avatar