0
Posted 13/12/2010 by Wade in Comics
 
 

Er is leven voor Superman na JMS

Na het verrassende nieuws dat J. Michael Straczynski zou stoppen als schrijver van Superman om zich enkel nog op graphic novels als ‘Superman: Earth One‘ te concentreren, was het afwachten om te zien wie in zijn voetsporen zou treden. Uiteindelijk heeft DC gekozen voor Chris Roberson, een jong talent dat bij de fans misschien nog niet zo gekend is. Roberson heeft reeds ervaring opgedaan bij Vertigo als schrijver van onder andere de Fables spin-off ‘Cinderella: From Fabletown with Love‘ en de immens populaire reeks ‘iZombie‘. De man heeft ook enkele science-fiction romans op zijn palmares staan.

Roberson kreeg Straczynskis notities en zal deze dus volgen, althans wat de grounded-verhaallijn betreft. Hij zal dus verder schrijven over een Superman die na de dood van Jonathan Kent en de vernietiging van New Krypton alle hoop verloren heeft. Alle waarden waarin Superman ooit geloofde zoals waarheid, gerechtigheid en de American Way zijn hun betekenis kwijt. Fysiek gezien is Superman nog steeds een god op aarde zoals hij altijd was maar de man is meer dan een emotioneel wrak. Daarom trekt hij door de Verenigde Staten en bezoekt de plaatsen die zijn leven en zijn persoonlijkheid hebben gevormd terwijl hij worstelt met de vraag: “Moet er eigenlijk wel een Superman zijn?” Of Roberson na deze verhaallijn verder zal mogen werken met het personage staat nog niet vast.

Comments

comments


Wade

 
avatar