4
Posted 13/12/2010 by Wade in Tv/Film
 
 

Black Panther animated

De derde Marvel Knights Animation serie van Shout! Factory zal niemand minder dan zijn koninklijke kattigheid Black Panther in de hoofdrol hebben. Deze ‘Black Panther‘ volgt kort na het succesvolle ‘The Astonishing X-Men: Gifted‘ en ‘Iron Man: Extremis‘. De trotse koning van Wakanda krijgt zo zijn allereerste animatiereeks sinds hij in 1966 gecreëerd werd. Hij staat er echter niet alleen voor in deze reeks van zes afleveringen. Er zijn gastoptredens van onder andere Captain America en de X-Men (waarschijnlijk een liefdesverhaal met Storm). Vermoedelijk brengt Marvel deze meer bekende personages erbij zodat deze serie een breder publiek kan bereiken. ‘Black Panther’ zal omstreeks 18 januari in de winkels liggen in de Verenigde Staten.

Wat ik vooral tof vind is dat Djimon Hounsou (‘Blood Diamond’, ‘Constantine’) over wie lange tijd het gerucht ging dat hij Black Panther in een verfilming zou spelen in deze reeks de stem levert aan Black Panther. Verder zul je zangeres Jill Scott als Storm, Kerry Washington (‘Fantastic Four – Rise of the Silver Surfer’) als Pincess Shurri, Alfre Woodard (‘True Blood’, ‘The Core’) als zowel Dondi Reese en Queen Mother en Carl Lumby (‘Alias’) als Uncle S’Yan horen. Zelfs de enige echte Stan Lee zou een rolletje hebben, namelijk als General Wallace. Maar, nu even het belangrijkste…de officiële verhaallijn:

“Deep in the heart of Africa lies Wakanda, an advanced and unconquerable civilization. A family of warrior-kings possessing superior speed, strength and agility has governed this mysterious nation as long as time itself. The latest in this famed line is young King T’Challa, the great hero known worldwide as the Black Panther.

Now, outsiders once again threaten to invade and plunder Wakanda. Leading this brutal assault is Klaw, a deadly assassin with the blood of T’Challa’s murdered father on his hands, who brings with him a strong army of super-powered mercenaries. Even with Wakanda’s might and his own superhuman skills, can the Black Panther prevail against this deadly invading force?”

Met een verwachte verkoopprijs van $ 14,97 en zijn speciale sleeve verpakking die aan een comic book zou moeten doen denken, is dit zeker een must-have voor iedere fan van Black Panther. Er zijn natuurlijk ook nog enkele extra’s maar deze zijn niet bepaald super te noemen :

— Looking Back at Black Panther with Reginald Hudlin
— Exclusive Music Video
— Trailers

Comments

comments


Wade

 
avatar